С 1 700 000 лева ще се финансира изграждането на

...
С 1 700 000 лева ще се финансира изграждането на
Коментари Харесай

Отпускат се средства за подкрепа на развитието на деца и ученици

С 1 700 000 лв. ще се финансира построяването на модерни кабинети за поддръжка на развиването на деца и възпитаници, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Общо 57 центъра за поддръжка на личностното развиване и Националният замък на децата са с утвърдени планове по Националната стратегия " Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците ". Всяка година посредством нея се финансират действия, ориентирани към насърчаване на ползи и качества в региона на науките, технологиите, изкуствата и спорта, както и за логопедична работа. Отпускат се средства за обзавеждане и съоръжение на кабинети, и за обезпечаване на консумативи, литература и материали за работа (инструменти, театрални тоалети и др.).

Чрез други утвърдени 18 плана ще бъдат построени профилирани кабинети за терапия и рехабилитация на деца и възпитаници със специфични просветителни потребности в районни центрове за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение и в Държавния логопедичен център, осведомят от МОН.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР