РЗИ – Русе обявява грипна епидемия на територията на Русенска

...
РЗИ – Русе обявява грипна епидемия на територията на Русенска
Коментари Харесай

От утре в област Русе и област Кюстендил е обявена грипна епидемия


РЗИ – Русе афишира грипна зараза на територията на Русенска област от на следващия ден, 30.01.2018 година От на следващия ден до петък, 2 февруари, образователните занятия се преустановяват.

Грипна зараза е оповестена и на територията на област Кюстендил от на следващия ден, 30 януари, като е дадена рекомендация за прекратяване на образователните занятия, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Община Сливен също афишира грипна зараза, като на Регионално ръководство на образованието – Сливен е предложено прекратяване на образователните занятия в общината от на следващия ден до 02 февруари, в това число.

На територията на община Габрово за неучебни са оповестени дните 30 и 31 януари заради високото равнище на епидемиологичния развой на грип.

В област Хасково се удължава грипната почивка в общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 02 февруари, в това число. От на следващия ден до 02.02.2018г., в това число, се преустановяват образователните занятия и в община Димитровград.

До 2 февруари не престават да са в действие противоепидемичните ограничения на територията на област Бургас.

До второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения, защото картината на заболяваемостта е динамична. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР