Рязък скок на новозаразените и хоспитализираните с Covid-19 в Кипър

...
Рязък скок на новозаразените и хоспитализираните с Covid-19 в Кипър
Коментари Харесай

Разхлабването на Covid мерките в Кипър е под въпрос

Рязък скок на новозаразените и приетите в болница с Covid-19 в Кипър слага под въпрос плануванаъа нова фаза на деескалация на строгите ограничения против разпространяването на вируса. Всички сюжети са на масата на държавното управление, което през днешния ден на изключително съвещание взема сериозни решения.

Възможни нови облекчения на коронавирусните ограничения бяха планувани да стартират от 16 март – с отваряне още веднъж на заведения за хранене, кафенета и други заведения за публично хранене и връщане на учениците от гимназиите в клас.

Решенията за тях държавното управление трябваше да вземе в сряда, само че бяха отсрочени за през днешния ден поради сериозно утежняване на обстановката, което продължава.

Броят на новозаразените през последните три дни скочи до над 400 случая, от осъществявани към 40 000 теста на ден. Вчера бяха регистрирани 431 нови случая от направени близо 43 200 теста.

Пациентите с Covid-19 също се усилват и лечебните заведения са на ръба на потенциала си.

Тревога провокира скоростта на повишаване на случаите, което се дължи в огромна степен на обстоятелството, че 25% от позитивните за Covid-19 в Кипър са свързани с английската разновидност на вируса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР