Руснаците се втурнаха да се запасят с антидепресанти, сънотворни и

...
Руснаците се втурнаха да се запасят с антидепресанти, сънотворни и
Коментари Харесай

Руснаците се запасяват с антидепресанти, сънотворни и контрацептиви

Руснаците се втурнаха да се запасят с антидепресанти, сънотворни и контрацептиви след началото на спора в Украйна, изкупувайки за две седмици количества, всекидневно нужни за месец, написа " Ройтерс ".

Въпреки че формалните изследвания на публичното мнение демонстрират, че множеството руснаци поддържат решението на президента Владимир Путин да изпрати десетки хиляди бойци в Украйна, обществените медии, изявленията и анекдотични данни демонстрират, че доста руснаци са обезпокоени от тежестта на глобите, наложени от Запада, изтеглянето на западни компании и поевтиняването на рублата

Данните за продажбите, събрани от аналитичната компания DSM Group за всекидневника " Ведомости ", демонстрираха, че руснаците са закупили 270.5 милиона медикаменти в аптеките от февруари. 28 до 13 март за 98.6 милиарда рубли (1.04 милиарда долара). Количествата са сравними с данните за продажбите за целия януари, когато руснаците купили 288 милиона продукта за 100 милиарда рубли.

Последните данни, които не показват съответни марки, демонстрират внезапно повишаване на търсенето на задгранични и съветски фармацевтични артикули, по-специално на антидепресанти, хапчета за сън, инсулин, ракови и сърдечни медикаменти, хормони и контрацептиви.

" Това е израз на суматоха, първо, че всичко може да нарастне и, второ, че медикаментите няма да са налични скоро ", споделя пред " Ройтерс " Сергей Шуляк, общоприет шеф на DSM Group.

Според него дефицитът на някои лекарства е краткотраен, защото съветските производители към момента могат да създават генерични медикаменти и доста задгранични производители ще продължат да доставят в Русия, въпреки и на по-висока цена. Той обаче предизвести, че утежняването на връзките със Запада значи, че някои съветски производители ще имат проблеми с набиране на съставки за изработката на медикаменти.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР