Руснаците обстрелват Запорожието с ракети Руските нашественици обстрелваха тази нощ

...
Руснаците обстрелват Запорожието с ракети Руските нашественици обстрелваха тази нощ
Коментари Харесай

Мощни взривове в Кривой рог, Зеленски зове украинците да проявят издръжливост тази зима

Руснаците обстрелват Запорожието с ракети

Руските нашественици обстрелваха тази нощ Кривой рог с ракети.

За мощни детонации заяви в 02:11 часа началникът на военната администрация на Кривой рог Александър Вилкул в своя канал в Telegram, представен от УНiАН.

" Не снимайте и не публикувайте нищо в обществените мрежи ", прикани той.

Украинската осведомителна организация оповестява и за нови ракетни удари по Запорожието. Нанесени са вреди на едно от частните предприятия. 

Тази нощ руснаците са обстрелвали обекти на индустриалната и енергийната инфраструктура в Запорожие, написа секретарят на градския съвет на регионалния град Анатолий Куртев. 

„ Този път окупаторите удариха с проклетите си ракети индустриалната и енергийната инфраструктура на града. Едно от частните предприятия е потърпевшо “, прибавя той.

Русия е терористична страна, разяснява Куртев.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски прикани във видеообръщение сънародниците си да проявят неизменност и устойчивост пред настъпващия леден сезон, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Врагът се надява да употребява зимата против нас: да направи студа и компликациите на зимата част от своя гнет ", сподели Зеленски нощес. 

" Ние би трябвало да създадем всичко по силите си да оцелеем през тази зима, без значение какъв брой сурова е тя ", съобщи украинският президент. Русия има преимущество в ракетите и артилерията, сподели той, " само че ние имаме нещо, което окупаторът няма и няма да има: ние пазиме нашия дом и това ни дава най-голямата допустима мотивация ", добави той.

" За да преживеем зимата, ние би трябвало да бъдем по-издръжливи и обединени от всеки път ", съобщи Зеленски и добави, че украинският народ се бори за независимост и в отбрана на истината.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР