Руснаците, напускащи Русия и подкрепящи Украйна, трябва да бъдат изпращани

...
Руснаците, напускащи Русия и подкрепящи Украйна, трябва да бъдат изпращани
Коментари Харесай

Володин: Руснаците, които подкрепят Украйна, трябва да бъдат изпращани в Магадан

Руснаците, напускащи Русия и подкрепящи Украйна, би трябвало да бъдат изпращани в далекоизточния район Магадан (Колимския край, станал знак на страданията на репресираните, бел. ред.), прочут със сталинските затворнически лагери ГУЛАГ, в случай че в миналото се завърнат в родината. Това съобщи ръководителят на долната камара на съветския парламент Държавната дума Вячеслав Володин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Пред депутатите Володин съобщи, че тези, които са напуснали Русия и се радват на украинските безпилотни и ракетни удари по личната си страна, би трябвало да знаят, че към този момент не са добре пристигнали в родината.

" Тези, които напуснаха страната и постъпиха подло, радвайки се на стрелбата по територията на Русия, пожелавайки победа на кървавия нацистки режим в Киев, би трябвало да схванат, че тук освен никой повече не ги чака, само че и че в случай че се върнат, ще им бъде обезпечен Магадан ", сподели ръководителят на Думата.

За руснаците Магадан е синоним на ГУЛАГ - лагерите за насилствен труд, където руснаците са употребявани за рабски труд при ръководството на руския деспот Йосиф Сталин.

Според оценките по въпроса през трудовите лагери в Магадан сред 1932 година - седем години преди формалното учредяване на града - и средата на 50-те години са минали към 800 000 души.

Общо през системата на руските изправителни институции ГУЛАГ са минали към 18 милиона души. Споменът за тези лагери е обезсмъртен от съветския публицист Александър Солженицин - самият той оживял от подобен лагер - в " Архипелаг ГУЛАГ ". След като излиза на Запад през 1973 година, книгата е неразрешена в Съветския съюз.

Руското навлизане в Украйна през 2022 година и последвалата готовност накараха най-малко няколкостотин хиляди руснаци да изоставен родината си, като точният им брой е незнаен.

Цялото изявление на Володин беше качено в канала на Думата в обществената мрежа " Телеграм " от парламентарната пресслужба.

Публикацията съдържаше комбинация от жлъч, апели към съветските политици да изпълнят думите си на дело и известна доза комизъм.

Анонимен консуматор отговори под обявата в " Телеграм ", че Магаданска област, просторен и рядко обитаем регион, може да не успее да поеме сходен напор, по тази причина новопристигналите ще би трябвало да бъдат впрегнати на работа да построят нов град.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР