Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов се класираха за първи

...
Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов се класираха за първи
Коментари Харесай

Медведев и Рубльов оформиха изцяло руски 1/4-финал на Australian Open

Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов се класираха за първи път за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 4 Медведев завоюва безапелационно против Макензи МакДоналд (САЩ) с 6:4, 6:2, 6:3 за 89 минути и продължи победната си серия на 18 следващи мача.

A third is through to the quarterfinals!

We hope for a speedy recovery for, as advances to the final 8 |
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Шампионът от Финалния шампионат на АТП поведе с по 5:1 гейма в първите два сета, а в третия направи серия от четири следващи гейма, с цел да победи, като пласира 29 печеливши удара и позволи едвам 15 непредизвикани неточности.

" Стана се отличен мач за мен. Сервирах доста добре. Единственият път, когато изгубих подаването си, беше при 5:2 в първия сет, което не беше от значително значение. Радвам се, че първи път съм на четвъртфинал в Австралия. Това е ужасно достижение за мен. Искам да се развъртвам, само че крачка по крачка. Хубаво е, че свърших за час и половина. За финалната фаза на всеки шампионат от Големия шлем е значимо да приключваш всеки един мач по-бързо при опция. Когато играеш против Макензи, постоянно се постанова да се защитаваш. Знаех, че би трябвало да играя с повече ниски топки, когато той удря крепко топката и е нападателен. Ако му предоставяш високи топки, ще се разбие. Показа го и в този мач в някои обстановки, само че аз не му предоставих доста. Опитвах се да се арестувам допустимо най-дълго в разиграванията. Успях да се възползвам от възможностите си. Просто нещата ми се получиха ", разяснява Медведев.
Следващият му противник ще бъде поставеният под номер 7 съотечественик Андрей Рубльов, което подсигурява класиране на руснак на полуфиналите.
View this post on Instagram

Рубльов в профил 24-ия в схемата Каспер Рууд (Норвегия) с 6:2, 7:6(3) и отричане на противника поради мускулно разтежение в региона на корема и също ще дебютира в топ 8 в " Мелбърн Парк ".
Руснакът доминираше в първия сет, а във втория пропиля задатък от 3:1 и позволи поврат до 3:5, след което още веднъж съумя да изравни, а в тайбрека не даде доста шансове на противника, който реши да не продължи след 87 минути на корта.
View this post on Instagram

Така след класирането на Аслан Карацев за четвъртфиналите през вчерашния ден за първи път в историята на Откритата епоха на тениса трима руснаци доближиха до топ 8 в шампионат от Шлема.
From teammates to quarterfinal opponents? has his fingers crossed for an all-affair! |
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР