Руслан Русев, единственият художник в България, който изработва картините си

...
Руслан Русев, единственият художник в България, който изработва картините си
Коментари Харесай

Кой открадна предсказанията на феномена Слава Севрюкова?

Руслан Русев, единственият художник в България, който създава картините си от житни класове и билки, е потомък на именитата ясновидка Слава Севрюкова. Той е неин внук и до ден сегашен живее и работи в селската ѝ къща край Своге.

Русев е роден през 1952 година в София. Дълги години работи като управителен кадър в областта на „ Балкантурист “. Владее три езика.

„ Баба ми Слава е сестра на моя дядо. Т. е. по втора съребрена линия аз съм неин внук. Спомените ми от нея са много епизодични, тъй като тя живееше на друго място, а и постоянно бе много ангажирана със срещи и пътувания, включително и зад граница. Доста пребиваваше в Русия, участваше в разнообразни опити и проучвания на база нейната пророческа заложба. Случи се обаче едно огромно съвпадане, при което датата на моята женитба съответства с нейния рожден ден (5 декември). Това бе една огромна случайност или пък не, поради това, че години по-късно ми се яви насън. А и след това по стичане на събитията се реалокирах да пребивавам и работя в едно село към Своге тъкмо в къщата, която бе персонално нейна благосъстоятелност “, споделя внукът на Севрюкова. На сватбата му преди време тя му направила предсказване, че за него тежките дни занапред предстоят. Излязла права, тъй като му се родил наследник, който след това умрял от сърце, като даже проф. Чирков не могъл да го избави.

Русев за пръв път дава изясненост какво се е случило и с наследството на невероятната ясновидка, като прецизира, че общо 26 души носят кръвта ѝ по разнообразни роднински линии. „ Апартаментът и всичко, което бе нейна благосъстоятелност, бе поделено поравно сред всички наследници. Но би трябвало да се каже, че то не бе доста. Когато баба умря, множеството родственици бяха в провинцията, където живеят. Реално моите татко и чичо им се обадиха и задействаха всичко. Впоследствие мен ме натовариха да провеждам продажбата като по-образован. Минахме през нотариус, всичко както си трябваше “, разкрива внукът на ясновидката пред " Ретро ".

Известно е, че преди време Слава е живяла в схлупена къщурка в кв. „ Овча купел “, а след това е била обезщетена с апартамент наоколо, който обитавала до последно. „ Когато се спомина, дружно с роднините отидохме в жилището и видяхме, че съвсем всичко, което тя притежаваше, а то не беше доста – най-различни книги, едно непретенциозно легло, стол, маса, бяха изнесени нанякъде. Не знам за хората, които са я посещавали преди този момент, с кого е имала своите ангажименти и защо. Казвам ви какво заварихме, когато отидохме с роднините. Какъв музей да създадем и с какво? “, възмущава се наследникът на феномена.

Най-ценното от изчезналото завещание обаче са записките на Севрюкова, в които тя е записала своите предсказания. „ Те действително изчезнаха. Някои позволяват, че са останали при доцент Иво Лозенски – физикът, с който тя работеше. Но той също умря неотдавна и в този момент нищо не се знае кое къде е към този момент и у кого е “, споделя Русев.

В къщата ѝ край Своге, която е към момента в достоверния си тип, внукът на Севрюкова създава своите целебни картини с естествени материали. Дори лекари, светила в медицината, употребили неговите произведения в кабинетите си, тъй като имали същински лечебни сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР