Руското военно командване изглежда преразпределя ръководството на командните органи, свързани

...
Руското военно командване изглежда преразпределя ръководството на командните органи, свързани
Коментари Харесай

ISW: С рокади в ръководството руската армия бори провалите на фронта

Руското военно командване наподобява преразпределя управлението на командните органи , свързани с генерирането на сили, поддръжката и логистиката. Няколко видни съветски блогъри обявиха на 27 април, че генерал-полковник Алексей Кузменков, заместник-началник на съветската Национална армия (Росгвардия), е заменил генерал-полковник Михаил Мизинцев като заместник-министър на защитата на Руската федерация по логистиката.

Блогър, обвързван с " Вагнер ", твърди, че уволнението на Мизинцев може да е резултат от инспекция на бойната подготвеност на войските на Северния флот, осъществена от някогашния пълководец на въздушнодесантните сили и член на групата генерал-полковник Михаил Теплински, който неотдавна беше преназначен на неопределена командна роля в Украйна.

Блогърът твърди, че инспекцията на Теплински разкрива, че войските на избрани места на фронта не получават нужното оръжие.

Това се показва в дневния разбор на фронта в Украйна на Института за проучване на войната.

" Вагнер " е изпитала обилни проблеми при работата с съветското логистично дружество. Ролята на Теплински може да има връзка, защото контактите им са добре известни.

ISW заяви по-рано на 24 септември 2022 година, че Мизинцев заменя армейския военачалник Дмитрий Булгаков като шеф на логистиката и че Мизинцев преди този момент е бил началник на Руския народен център за ръководство на защитата и е управлявал командването на 150-та мотострелкова дивизия (8-ма общовойска войска, Южна Военен окръг) по време на съветски интервенции в Мариупол напролет на 2022 година

Руски блогъри също така оповестиха, че някогашният шеф на 8-мо ръководство на съветския Генерален щаб (Защита на държавната тайна) Юрий Кузнецов ще стане шеф на Главното ръководство на личния състав на съветското министерство на защитата и че Станислав Гаджимагомедов, заместник-началник на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на Русия ще размени военачалник Олег Горшенин като началник на Центъра за ръководство на националната защита.

Официални съветски източници към момента не са удостоверили тези промени.

Трите командни органа, за които се оповестява, че имат ново управление като част от това преустрояване, са значими, тъй като са свързани с ръководството на аспектите на генерирането на съветски сили, поддържането на войските и логистичния контрол. Руският народен център за ръководство на защитата е органът, който дава отговор за координацията на дейностите на съветските въоръжени сили и всъщност е нервният център на цялото съветско министерство на защитата. Наред с координационните дейности на Националния център за защита и надзор, органите, виновни за личния състав и логистичния контрол, улесняват сериозните функционалности за поддържане на войските. Руският общоприет щаб може да се бори да вкара тези промени, защото страхът от украинската контраатака нараства в съветското осведомително пространство.

Тези промени също допускат, че командирите са се провалили окол зимната атака на Русия, която значително приключи без да реализира обилни победи. Въпреки това е малко евентуално тези промени дейно да оказват помощ съветските сили да отговорят навреме на украинска контраатака. Тези промени може да са част от по-широко проект за реформиране на съветските въоръжени сили в дълготраен проект.

Западни представители показаха убеденост в способността на Украйна да организира сполучлива контранастъпление. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи на 27 април, че НАТО е обучила и оборудвала повече от девет нови украински бригади, наблягайки, че украинските сили са в мощна позиция да си върнат превзетите територии в идната им контраатака.

Столтенберг също по този начин съобщи, че НАТО и неговите сътрудници са доставили над 98 % от обещаните бойни машини на Украйна, общо над 1550 бронирани машини, 230 танка и друго неуточнено съоръжение.
 Украйна получила от НАТО 98% от обещаните ѝ бойни машини
Украйна получила от НАТО 98% от обещаните ѝ бойни машини

През 2022 година Киев е получил над 4000 единици тежко въоръжение от Запада

Командващият Европейското командване на Съединени американски щати военачалник Кристофър Каволи съобщи, че Съединени американски щати са работили в тясно съдействие с украинските сили за създаване на проект за контранастъпление, в това число създаване на техники за изненада на съветските сили.

Съобщава се, че съветските сили употребяват нови тактики, с цел да усложнят способността на украинската противовъздушна защита да открива съветски ракети. Руските сили нанесоха четири ракетни удара " Калибър " по град Николаев на 27 април и украински източници оповестиха, че съветските сили са насочвали ракетите, употребявайки разнообразни характерности на терена, разнообразни височини на изстрелване и голям брой промени на траекторията, с цел да усложнят откриването им от украинската противовъздушна защита.

Руското министерство на защитата (МО) призна, че съветските сили са направили ракетен удар с морско базиране с огромен обхват и висока акуратност на 27 април, след неотдавнашното удивително безмълвие по отношение на съветските ракетни и въздушни удари като част от по-широката си ракетна акция в Украйна.

ISW по-рано оцени, че ракетната акция на Русия за деградиране на единната енергийна инфраструктура на Украйна дефинитивно се е провалила и че съветските сили наподобява са се отказали от напъните.

Руските сили поддържат способността да възобновят своята ракетна акция , в случай че желаят, и съветските сили могат да употребяват тези тактики, с цел да запазят своите ресурси от високоточни ракети при положение на възобновена ракетна акция.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров наподобява е почнал акция. Кадиров разгласи, че се е срещнал с няколко видни съветски чиновници - в това число шефа на Федералната работа на съветската национална армия Виктор Золотов, секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев, ръководителя на президентската администрация Антон Вайно и шефа на Федералната работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников - на 26 април. Кадиров твърди че той е разискал тематики, в това число връзките сред съветските райони и федералното държавно управление с Бортников и че Бортников му е благодарил персонално за стабилната обстановка в Чечня.

Кадиров също продължава да разчита мощно на ролята на чеченските бойци в Украйна, с цел да укрепи личния си имидж. На 26 април Кадиров съобщи, че офицери от чеченския мобилен отряд със особено предопределение " Ахмат-1 " (ОМОН) с богат военен опит са отпътували, с цел да заменят своите приятели в Украйна.

Беларуският министър на защитата Виктор Хренин се срещна с китайския министър на защитата Ли Шанфу и иранския министър на защитата Мохамад Реза Ащиани в Ню Делхи, Индия на 27 април. Продължаващите старания на Беларус да построи връзки със страни, които или са подкрепили, или не са осъдили войната на Русия в Украйна, евентуално имат за цел да построи коалиция от незападни страни и задълбочи пътищата за подкрепяне на Русия да избегне западните наказания, за което ISW рапортува по-рано.

" Вагнер " стопира да взема украински военнопленници - ще ги избива на бойното поле

Пригожин е ядосан поради видео на украинци, простреляли съветски заложник

Беларуското министерство на защитата (МО) съобщи, че Хренин и Ли са разискали статута на стратегическото партньорство сред Беларус и Китай за " всяко време ", както и вероятностите за съдействие във военната и общата сфера.

Споменаването на министерството на защитата на Беларус за партньорство за " всички метеорологични условия " отразява тясно съветските старания да очертае китайско-руските връзки като партньорство " без ограничавания " макар съществуващите китайски запаси. Министерството на защитата на Беларус съобщи, че Хренин и Ащиани са отбелязали съществуването на " забележителен капацитет и вероятности " за подсилване на военните контракти и увеличение на практическото съдействие.

Washington Post заяви на 27 април, че изтеклите документи на американското разузнаване гласят, че съветските военни се пробват безшумно да наберат 815 000 бойци, без в допълнение да тревожат държавните чиновници, загрижени за сериозния дефицит на работна ръка, породен от войната.

Washington Post означи, че Русия е изправена пред най-големия си дефицит на работна мощ от 20 години. Руската осведомителна организация Интерфакс заяви на 26 април, че Руската федерална държавна статистическа работа (Росстат) е спряла да разгласява месечна държавна статистика за производството на нефт.

Това може да значи старания на страната да прикрие пониженото произвеждане и намаляващите доходи.

Руските управляващи не престават старания за набиране на личен състав, ориентирани към съветските пандизчии. Руските пандизчии са прелъстителен източник на подкрепления, защото тяхното мощно наложително набиране притегля лимитирано публично внимание заради неналичието на отбрана и минималния сегашен принос към съветската стопанска система. Украинският общоприет щаб съобщи на 27 април, че съветските управляващи са ориентирани към лица с престъпни досиета, изключително с обвинявания в тероризъм, с цел да попълнят загубите в жива мощ.

Украинският общоприет щаб също по този начин съобщи, че съветските сили образоват 500 пандизчии, избрали договорна работа като опция на лишаването от независимост в полеви лагери в Старобилск, Луганска област. Руският опозиционен източник на вести Mobilization News разгласява на 27 април изказване на някогашния пандизчия Юрий Яковлев, който твърди, че съветското Министерство на защитата (МО) е вербувало него и други членове на затворническата колония ИК-4 в Санкт Петербург на 20 февруари и ги е изпратило в военна зона в Донецка област на 21 февруари без професионална поддръжка, качествено съоръжение или ясни договорни условия.

Регионален клон на Радио Свобода означи, че съветските управляващи са вербували над 100 пандизчии от ИК-4 да се бият в Украйна.

Съобщава се, че украинските партизани са направили три обособени офанзиви в окупирани територии на 26 и 27 април. Руски и украински източници оповестиха на 27 април, че украинските партизани са употребявали самоделно взривно устройство, с цел да убият окупационния служител на реда Александър Мищенко в Мелитопол, Запорожка област.

Украинският противодействуващ център заяви на 27 април, че през нощта на 26 против 27 април членове на украинско-татарската партизанска група " Атеш " са умъртвили двама съветски военнослужещи във Велики Копани, Херсонска област.

Центърът също по този начин заяви, че украински партизани са употребявали самоделно изстрелващо устройство, с цел да убият ръководителя на публичната приемна на следената от Кремъл опозиционна партия " Справедлива Русия - за истината " Сергей Цветинск в колата му покрай Нова Каховка, Херсонска област, на 26 април.

Руските управляващи и съветският вицепремиер Марат Хуснулин не престават да афишират проекти за развиване на окупираните територии съгласно съветските стандарти. Хуснулин съобщи на 27 април, че окупационните администрации би трябвало да предложат самостоятелни проекти за развиване на съветското държавно управление, с цел да синхронизират плановете за възобновяване с съветските държавни предприятия.

Хуснулин съобщи, че повсеместен проект за деяние ще включва 300 предпочитани действия и е предопределен да се реализира от 2023 до 2025 година, с вероятности до 2030 година

Руските управляващи не престават да афишират патронажни партньорства с съветски федерални субекти. Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи на 27 април, че представители на ДНР и губернатора на Ростовска област Василий Голубев са подписали съглашение за търговско-икономическо, научно и обществено съдействие.
 Загинал и ранени след съветски удари по Николаев Обновена
Загинал и ранени след съветски удари по Николаев

Ударен е жилищен блок, по града са изстреляни 4 ракети " Калибър "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР