Руското външно министерство определи като лъжа твърдението на украинските власти,

...
Руското външно министерство определи като лъжа твърдението на украинските власти,
Коментари Харесай

Руското външно министерство: Лъжа е, че руските сили са бомбардирали театър в Мариупол

Руското външно министерство дефинира като неистина изказванието на украинските управляващи, че съветските военновъздушни сили са бомбардирали спектакъл в Мариупол , и съобщи, че истината ще излезе нескрито, съобщи Ройтерс.

" Режимът в Киев незабавно се опита да упрекна съветската войска, че е пуснала бомба върху театъра ", сподели говорителката на министерството Мария Захарова на брифинг.

" Разбира се, това е неистина. За всеки е добре известно, че съветските въоръжени сили не бомбардират градове . Колкото и видеа да бъдат скалъпени от структурите на НАТО , колкото и фотофалшификации да бъдат направени, истината ще излезе нескрито ", съобщи тя.

Според украинското външно министерство съветските сили са бомбардирали театъра, в който са се били подслонили стотици цивилни . Киев упрекна Москва във военно закононарушение.

Руското министерство на защитата отхвърли изказванията на Украйна и упрекна украинския националистически батальон " Азов ", че е взривил постройката, откакто е държал заложници там и е употребявал горните етажи, с цел да обстрелва съветските сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР