Руското външно министерство е извикало българсия посланик в Москва, предаде

...
Руското външно министерство е извикало българсия посланик в Москва, предаде
Коментари Харесай

Руското външно министерство извика българския посланик

Руското външно министерство е извикало българсия дипломат в Москва, съобщи РИА " Новости ".

Министерството е изразило митинг по отношение на експулсирането на настоятеля на Руската православна черква в София, се споделя в известие на съветското ведомство.   

" На 25 септември във външното министерство на Русия бе извикан посланикът на България Атанас Кръстин, на който бе изразен съдбоносен митинг по отношение на експулсирането от България под фиктивен претекст, по кощунствен и унизителен метод на настоятеля и на двама чиновници на подворието на Руската православна черква в София.Бе маркирано, че следващата провокационна подигравка на българските управляващи, която изцяло се вписва в настоящите евроатлантически насоки за " битка с съветското въздействие ", неизбежно ще докара до неприятни последствия - на първо място за нейните основатели. В същото време сме твърдо уверени, че техните проекти, целящи подкопаването на многовековните духовни връзки и традициите на другарство сред народите на Русия и България, нямат никакви вероятности и са обречени на неуспех ", се споделя в изказването на съветското външно министерство.

На 21 септември ДАНС експулсира предстоятеля на църквата Васиан Змеев, още един духовник и един чиновник.

" Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България ", посочиха от ДАНС.

На 22 септември съветското външно министерство разгласи, че църквата, която е българска благосъстоятелност, ще бъде затворена. 

Днес българският патриарх Неофит назначи български свещеници, които ще поемат обгрижването на храма, като правят нормалните богослужения.

  Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР