Руското производство на нефт и газов кондензат нарасна през януари

...
Руското производство на нефт и газов кондензат нарасна през януари
Коментари Харесай

Добивът на нефт и газов кондензат в Русия нарасна през януари до 11 млн. барела на ден

Руското произвеждане на петрол и газов кондензат набъбна през януари до 11 милиона барела дневно, като това е най-високото равнище от април 2020 година, демонстрират калкулации на Ройтерс, основани на информация на организация Интерфакс, която цитира данни на енергийното министерство на страната, съобщи БНР.

Производството на съветски петрол и газов кондензат набъбна през предишния месец от 10,90 милиона барела дневно през декември.

В тонове производството през януари се усили до 46,53 милиона по отношение на 46,11 милиона тона през декември, оповестява Интерфакс.

Русия стартира да възвръща добива си на нефт в тандем с Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, известно общо като формата "ОПЕК + " на фона на възобновеното търсене, което беше съществено нарушено през първите месеци на коронавирусната пандемия.

През април 2020 година Русия се съгласи да понижи производството си на нефт с повече от 2 милиона барела дневно, невиждано непринудено редуциране, взаимно с други водещи производители на нефт и членове на ОПЕК. По това време добивът на съветски петрол и газов кондензат беше над 11,3 милиона барела дневно.

Руският вицепремиер Александър Новак, отговарящ за връзките на Москва с "ОПЕК + ", сподели, че страната ще възвърне добива на нефт до май 2022 година Това негово мнение обаче беше оспорено от някои анализатори, които споделиха, че ще бъде мъчно да се възстановят добивите от петролните кладенци, които бяха затворени като част от старания за ограничение на производството.

Групата "ОПЕК + " ще организира постоянното си ежемесечно съвещание по-късно в сряда, с цел да вземе решение по отношение на своята индустриална политика. Очакванията са петролният картел да продължи да организира досегашната си политика на последователно повишение на взаимното произвеждане с 400 хиляди барела дневно всеки последваща месец.

Междувременно Интерфакс заяви, че износът на съветски нефт отвън някогашния Съветски съюз е повишен през януари тази година до 19,76 милиона тона (или към 4,67 милиона барела на ден), което е с 13,3% повече по отношение на година по-рано.

Освен това организацията показва, че производството на природен газ е повишено с 1,1% на годишна база до 69,4 милиарда кубически метра.

Във вторник съветският енергиен колос "Газпром " обаче заяви, че износът на природен газ отвън страните от някогашния Съветски съюз, в това число за Китай, е намалял през януари с цели 41,3% на годишна база до 11,4 милиарда кубически метра.

"Газпром " също по този начин съобщи, че производството на газ за съшия интервал е повишено с 1% до 47,4 милиарда куб. метра.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР