Руското присъствие в Черно море блокира нормалното движение на корабите

...
Руското присъствие в Черно море блокира нормалното движение на корабите
Коментари Харесай

Тагарев се надява да няма още едно удължаване на учебната блокада на Черно море

Руското наличие в Черно море блокира естественото придвижване на корабите със зърно. Иначе военният министър Тодор Тагарев не вижда директна опасност за страната ни. Спокойно обсъждаме обстановката, увери Тагарев в коментар пред медиите, след взе участие в церемонията по връчване на дипломи на приключили военната академия в София.

" Ако останем единствено с второто удължение на предизвестието - няма проблем. В момента не мога да предвиждам по какъв начин ще се развият нещата. "

Нашите съдружници били наясно със усложненията, които тази обстановка основава в Черно море. Има подготвеност да ни оказват помощ, разясни той, като помощта ще е с разследващи полети. Към момента не е обсъждано да се увеличи бойната подготвеност на армията ни.

Военният министър Тодор Тагарев е удовлетворен, че с бюджета се усилват средствата на военните. Некомлектът е 20%, като по думите му освен това състояние е мъчно да се приказва въобще за увеличение на числеността на армията. Според него растежът във възнагражденията може да направи военната специалност по-привлекателна, само че надали ще реши казуса.

Работи се по инфраструктурата за многофункционалната бойна група. Нужна е летищна инфраструктура, транспортна, вероятно и енергийна, както и да има къде да се настани част от състава й. Очаква тази инфраструктура да бъде построена в региона на Ямбол.

Пред випускниците военният министър съобщи, че би трябвало да бъдат регистрирани уроците от войната, която се води покрай нашите граници. " Руската федерация е избрана като най-значителна и директна опасност за сигурността на Алианса, мира и стабилността в евроатлантическия район, а тероризмът, във всички негови форми и проявления, е най-пряката асиметрична опасност ", разяснява Тагарев.

" Ключово значение за сигурността и стабилността има поддръжката за Украйна. Тази поддръжка е честен императив. Всички разбираме, че Украйна е жертва на непредизвикана експанзия ", добави министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР