Руското правителство спря публикуването на статистика за производството на петрол

...
Руското правителство спря публикуването на статистика за производството на петрол
Коментари Харесай

Русия засекрети за година данните за добив на петрол и газ

Руското държавно управление спря публикуването на статистика за производството на нефт и газ в страната до 1 април идната година.

Забраната за издание на данни, съдържаща се в разпореждане на портала за правна информация, важи и за производството на така наречен нефтен газ и газов кондензат, както и артикули като нефтогазоводна примес, обезводнен, обезсолен и нормализиран петрол, неустойчив газов кондензат.

Нефтен газ са разнообразни въглеводороди, разтворени в петрола или отделяни при добива и преработката му при крекинг, хидроочистване и така нататък Те вклюват метан и етилен и се употребяват като гориво и за приемане на разнообразни субстанции, в това число пропилен, битулен, бутадиен и други, прилагани в производството на пластмаси и каучук.

В края на февруари президентът Владимир Путин подписа закон, който разрешава на държавното управление да скрие всяка публична статистика.

По-рано Росстат съобщи, че не е спрял да разгласява нито един от индикаторите. През април обаче службата се възползва от правото си да скрие данни: в статистиката за динамичността на промишленото произвеждане за март и първото тримесечие на годината изчезна производството на нефт.

От пролетта на 2022 година данните на Федералната митническа работа за външната търговия, данните на централната банка за структурата на интернационалните запаси и част от данните на Министерството на финансите за федералния бюджет не са били оповестени. През 2023 година достъпът до тях беше отчасти възобновен, само че се разискват нови ограничавания.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР