Руското правителство назначи бившия германски канцлер Герхард Шрьодер в борда

...
Руското правителство назначи бившия германски канцлер Герхард Шрьодер в борда
Коментари Харесай

Кремъл назначи бившия немски канцлер Шрьодер за директор в "Роснефт"

Руското държавно управление назначи някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер в борда на шефовете на енергийния колос „ Роснефт “, чиято активност е обект на западните наказания.

Шрьодер, който в Германия назовават "Аudi man " поради 4-те си развода, колкото са и 4-те халки в емблемата на автомобилния тръст, беше измежду седемте номинирани за поста, чието предопределение стана с подписването на указ от министър председател Дмитрий Медведев. Решението беше оповестено на формалната страница на съветското държавно управление в интернет.

По-късно имената ще бъдат подложени на гласоподаване от акционерите в „ Роснефт “. С това борда на компанията ще се усили от сегашните девет члена на 11.

Шрьодер, който е и изпълнителен шеф на "Северен поток " 2, беше номиниран за поста на самостоятелен шеф. Канди4дати за постове във висшия орган на компанията са също помощникът на съветския президент Андрей Белоусов и шефът на „ Роснефт “ Игор Сечин. В края на юли беше обявено, че „ Роснефт “ ще организира на 29 септември в Санкт Петербург изключително заседание на акционерите, на което с изключение на всичко друго, ще бъде разискван и въпросът за избирането на членове на борда на шефовете на компанията.

Основни акционери на компанията са държавният „ Роснефтгаз “ (50% плюс една акция), английската Бритиш петролиъм (19,75%). Пакет от 19,5% от акциите има консорциум на Glencore и Qatar Investment Authority.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР