Руското министерство на правосъдието поиска руският клон на организацията Еврейска

...
Руското министерство на правосъдието поиска руският клон на организацията Еврейска
Коментари Харесай

Руското правосъдно министерство иска да забрани еврейска организация -

Руското министерство на правораздаването изиска съветският клон на организацията " Еврейска организация за Израел " да бъде закрит, съобщи Ройтерс, базирайки се на известия в съветски медии.

Организацията, която е основана в Ерусалим и е най-голямата еврейска организация с нестопанска цел в света, оказва помощ на евреи да мигрират в Израел. Руската осведомителна организация " Интерфакс ", представена от Българска телеграфна агенция, заяви, че в московски съд е заведено дело против НПО-то поради неуточнени нарушавания на съветските закони.

В известие на уеб страницата на Басманския областен съд се показва, че Министерството на правораздаването е подало желае си на 15 юли и той ще бъде прегледан на 28 юли, само че не се показват претекстовете за завеждането на делото.

Действията против еврейската организацията бяха подхванати, откакто Израел подлага на критика съветската война против Украйна, а през април външният министър Яир Лапид упрекна Москва в осъществяването на военни закононарушения, отбелязва Ройтерс.

Русия неведнъж отхвърли обвиняванията в зверства и съобщи, че не прави набези против цивилни.

" Руските евреи няма да станат заложници на войната в Украйна. Опитът да се накаже еврейската организация поради позицията на Израел за войната е презрян и афектиран ", сподели министърът по въпросите на диаспората Нахман Шай.

На 5 юли вестник " Джерузалем пост " заяви, че съветските управляващи подозират " Еврейската организация за Израел " в нелегално събиране на данни за съветски жители, като свързват тези дейности с напрежението сред Израел и Русия поради Украйна и Сирия.

Според данни на израелското държавно управление през предходната година към 7000 евреи са емигрирали от Русия в Израел.

Въпреки че Тел Авив не изпрати военна помощ на Украйна, израелските управляващи осъдиха съветската инвазия. Традиционно положителните връзки сред Русия и Израел се утежниха през май, откакто съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че Хитлер е имал еврейски корени, напомня Ройтерс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР