Руското министерство на отбраната заяви, че преди два дни неговите

...
Руското министерство на отбраната заяви, че преди два дни неговите
Коментари Харесай

Русия е унищожила последния военен кораб на Украйна?

Руското министерство на защитата съобщи, че преди два дни неговите сили са унищожили с ракетен удар в пристанището на Одеса " последния боен транспортен съд " на Украйна. Засега няма коментар от страна на Киев за ориста на плавателния съд, съобщи Ройтерс.

" Последният транспортен съд на украинския военноморски флот, " Юрий Олефиренко ", беше погубен на военна котвена стоянка в пристанището на Одеса ", сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков във всекидневната си сводка за хода на войната.

Той добави, че корабът е бил изумен на 29 май с " високоточни оръжия " – фраза, която Конашенков употребява за ракети - само че не даде повече детайлности.

Въоръжените сили на Украйна към този момент не са дали отговор на запитването на Ройтерс за коментар.

Представители на украинските управляващи оповестиха в понеделник, че Русия е извела от строя пет самолета при офанзива против военна цел в Западна Украйна и е предизвикала пожар в черноморското пристанище Одеса с тежки въздушни удари сутринта.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на изказванията на двете страни.

Руското министерство на защитата сподели също, че силите му са изтласкали украински подразделения от позиции към селищата Красногоровка и Ясиноватая в Донецка област, която Москва разгласи за анексирана.

Те прибавиха, че не престават " яростни сражения " към Авдеевка – огромен град сред двете селища, който значително бе опустошен по време на продължаващите от месеци боеве.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР