Руското министерство на отбраната за първи път публикува кадри от

...
Руското министерство на отбраната за първи път публикува кадри от
Коментари Харесай

Фрегатата Адмирал Горшков изстреля учебно ракета „Циркон“ в Атлантическия океан

Руското министерство на защитата за първи път разгласява фрагменти от електронното изстрелване на хиперзвукова ракета " Циркон " от фрегатата " Адмирал от флота на Съветския съюз Горшков " в Атлантическия океан, оповестиха съветските медии.

В западната част на Атлантическия океан фрегатата е провела тренировки за нанасяне на хиперзвуков удар с " Циркон " по морска цел на разстояние повече от 900 км. Учението бе осъществено посредством компютърно моделиране, посочи ведомството.

Фрегатата ще взе участие в взаимни учения с военноморските сили на Китай и РЮА през февруари, като преди този момент попълни запасите си в сирийското пристанище Тартус, заяви съветското министерство на защитата.

Ученията на Русия, Китай и РЮА в Индийския океан са планувани сред 17 и 27 февруари. Това ще бъде второто взаимно обучение на трите страни по-късно пред 2019 година

През този месец " Адмирал Горшков " извърши образователно корабоплаване в Норвежко море, откакто съветският президент Владимир Путин изпрати кораба в Атлантическия океан като знак, че Русия няма желание да отстъпи в Украйна.

 Медведев: Най-големият подарък за Нова година с ракети Виж още

На 5 януари заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев разяснява плаването на " Адмирал Горшков, като написа, че " се е отправила към крайбрежията на страните от НАТО " и го дефинира като " най-големия подарък за Новата година, който ще накара да се опомни всеки, който съставлява директна опасност за Русия и нашите съдружници ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР