Руското министерство на отбраната обяви във вторник, че започва изтеглянето

...
Руското министерство на отбраната обяви във вторник, че започва изтеглянето
Коментари Харесай

Руските войски заемат огневи позиции, вместо да се изтеглят?

Руското министерство на защитата разгласи във вторник, че стартира изтеглянето на някои елементи от пограничните региони на страната с Украйна, тъй като са завършили с ученията си. Съединени американски щати чакат да видят това на терен, само че вместо евакуиране, някои съветски масти са се доближили до границата, заемайки огневи позиции, заяви ABC News, като се базира на неофициална информация. Според източниците на медията придвижващите се войски имат и здравно съоръжение.

Съединени американски щати считат, че Русия, с нейните 150 000 бойци и тежка техника на границата, има всичко належащо, с цел да настъпи мощно в Украйна „по всяко време“. Според информация на ABC News президентът Путин е наредил на своите военни да бъдат подготвени за деяние към 16 февруари, само че още не е ясно дали е взел решение за нахлуване.

Руското държавно управление непрестанно отхвърля каквито и да било проекти за нахлуване, а външният министър Сергей Лавров иронизира Запада, че когато съветските бойци се върнели в казармите си, щял да разгласи дипломатическа победа. По думите му това било „предвидим сюжет за евтини вътрешнополитически точки“.

Съединени американски щати считат, че съветската интервенция може да стартира с въздушни офанзиви, радиоелектронна битка и следващи специфични интервенции в опит да се влезе в Киев, да се обезглави украинското държавно управление и да се обезпечи доставяне на войските, идващи от Беларус. Вероятно проектите са това да бъда осъществено в границите на 24.72 часа.

Президентът Байдън съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати приветстват дипломатическия метод и чакат Русия да се ангажира в диалози със Съединени американски щати и НАТО по тематики като контрола над въоръженията и прозрачността на военните учения.

Външният министър на Русия Лавров сподели, че отговорите на Москва на тези оферти ща бъдат предаден до дни, само че президентът Путин акцентира, че главното съветско идкане – блокиране на участието на Украйна в НАТО и евакуиране на войските на съюза от източноевропейските страни – остава пренебрегнато. Съединени американски щати и НАТО оповестиха, че тези претенции даже няма да бъда обсъждани, тъй като решенията принадлежат на НАТО и обособените страни и те няма да се вземат под съветски напън.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР