Руското министерство на отбраната обяви, че масираният удар по множество

...
Руското министерство на отбраната обяви, че масираният удар по множество
Коментари Харесай

Русия нарече атаката по Украйна "масиран удар на възмездието"

Руското министерство на защитата разгласи, че масираният удар по голям брой точки в Украйна през днешния ден е, осъществен в прилежащата на Украйна Брянска област.

Има се поради така наречен измама отпреди седмица, в която Москва упреква Киев и която съгласно съветския президент Владимир Путин е " терористичен акт ".

На брифинг формалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, че са употребявани хиперзвукови ракети " Кинжал ", които бяха упоменати и от украинските сили) и че на прицел са били " основни детайли " на военната инфраструктура и енергетиката на Украйна.

Миналия четвъртък Русия изясни, че в Брянска област откъм Украйна проникнала " диверсионна група ", а починали цивилни. Отговорност пое Руският доброволчески корпус, който се бори на страната на Украйна.

 Русия заяви за пердах с диверсанти в граничен регион с Украйна Русия заяви за пердах с диверсанти в граничен регион с Украйна

По-късно обаче Киев удостовери, че стои зад офанзива в Брянска област, при която са нанесени провали на военна инфраструктура, употребена за изстрелване на дронове. По-рано като главен плацдарм за задачата бе прочут Краснодарският край, ситуиран югоизточно от Украйна.
Същевременно съгласно Русия е наранена инфраструктура за превоз на запаси и за " железопътен транспорт на задгранично въоръжение ", изведени от строя са " мощности за ремонт на военна техника и производството на муниции ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР