Руското Министерство на икономическото развитие е влошило своите прогнози за

...
Руското Министерство на икономическото развитие е влошило своите прогнози за
Коментари Харесай

Русия свива прогнозите за икономическия си растеж

Руското Министерство на икономическото развиване е влошило своите прогнози за растежа на брутния вътрешен артикул за тази идната година, написа 1prime.ru.

Както е споделил източник на изданието от финансово-икономическия блок на министерския съвет, ведомството предвижда растеж на Брутният вътрешен продукт през 2018 година до 1,9%, като преди се чакаха 2,1% за настоящата година.

Що се отнася до идната 2019 година предвижданията на министерството за растежа на съветската стопанска система са поправени от 2,2% на 1,4 на 100.

Като една от главните аргументите за тези отрицателни корекции се показва геополитическото напрежение включително и разгарящата се комерсиална борба. А по този начин също и поради решението на съветското държавно управление да вдигне ставката на налог добавена стойност от 18 на 20 на 100 от идната година.

Данните за растежа на Брутният вътрешен продукт за първото тримесечие на тази година по всяка възможност също ще бъдат преразгледани от 1,3% на 1,5 на 100. Текущата оценка на министерството за икономическия напредък през месеците април и май са за ритъм от 2,1 - 2,2%, е показал събеседникът на изданието. Това разрешава на процедура растежът на Брутният вътрешен продукт за 2018 година въпреки всичко да приближи 2 на 100.

По отношение на действителните заплати в Русия, съгласно мнението на ведомството, се чака внезапно закъснение на техния напредък. Например, от 6,3% през тази година до 1%о през 2019 година. Повишаването им ще се забави поради общото намаляване на икономическата интензивност в страната и поради ускорение на инфлацията.

Външните геополитическите фактори, както и преди, са сериозен риск за съветската стопанска система. Например, наклонността към повишаване на главната рента в Съединени американски щати и обвързваното с това повишаване на $, ще докара до отливи на капитали от разрастващите се пазари.

Най-голямата заплаха за динамичността на международната стопанска система на този стадий са разгарящите се търговски войни, чийто сюжет и отрицателно отражение върху обособените страни на този стадий е мъчно да се дефинира.

Министерството на икономическото развиване на Русия предвижда средногодишна цена на петрола за 2018-а на равнище 69,3 $ за барел, а за идната година - 63,4 $. Ведомството чака гладко намаляване на петролните цени до 2024 година до 53,5 $ за барел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР