Руското информационно пространство вече трети ден е доминирано от големия

...
Руското информационно пространство вече трети ден е доминирано от големия
Коментари Харесай

Кремъл отчита: Тъкър Карлсън - избран и употребен правилно

Руското осведомително пространство към този момент трети ден е доминирано от " огромния пробив " на . Ключовото седмично предава " Москва. Кремъл. Путин " на Павел Зарубин е отдадено на това изявление, а през целия ден съветските организации реагират с изявления след постове на журналиста в обществените мрежи. По традиция Зарубин разгласява в неделния ден основни фрагменти от предаването си, което се излъчва в неделя вечер.

Версиите обаче за самото изявление Тъкър Карлсън се разминават. Кремъл не поддържа изказванията на Карлсън, че той е първият публицист, който се е обърнал към Путин за изявление от началото на войната, така западните медии избягвали да поддържат връзка с Путин. Така самият Тъкър Калрсън анонсира решението си, макар че бе опроверган съвсем мигновено от редица медии, в това число и американски. 

В днешното предаване на Зарубин, което е с прессекретаря на съветския президент Дмитрий Песков,  се признава, че западни публицисти настоятелно желаят изявленията с Владимир Путин от две години, само че самият президент не вижда смисъл да беседва с тях.

" Британски телевизионни оператори, американски и европейски телевизионни оператори ни молят много настойчиво за изявленията в продължение на две години от началото на специфичната военна интервенция ", цитира ТАСС думите на представителя на Кремъл, който утвърждава, че няма смисъл да се дават изявленията, защото авансово се преценя, че няма да дадат уравновесена информация . " В това отношение Карлсън, несъмнено, се отличава. "
 Пеперуда в Москва
Пеперуда в Москва

Интервюто на Карлсън с Путин ще е неповторимо - това ще е диалог, в който по-важни ще са въпросите, в сравнение с отговорите

Така Песков регистрира и постигнатата цел от страна на Кремъл - " задачата Владимир Путин да бъде чут за Запад е реализирана ", е имитация, представена и от държавната ТАСС.

Руското медийно пространство е изпълнено също и с одобряването, че такива рейтинги, каквото реализира изявлението не са реализирали от нито един от международните представители . А изводът, който прави Песков е, че:  " Президентът сега е един от главните международни водачи. Той е един от най-авторитетните, знаещи, опитни държавни глави в света. "

Само през последните няколко дни Кремъл е получил десетки претенции за изявление от задгранични медии, а Песков декларира, че към този момент заявките ще бъдат " имани поради за в бъдеще ".
 ISW: Путин употребявал Тъкър Карлсън, с цел да провокира нервност на Запад
ISW: Путин употребявал Тъкър Карлсън, с цел да провокира нервност на Запад

Тълкуването на изявлението в Русия е, че Путин към момента е авторитетен международен лидер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР