Руско-украинският конфликт премина шестмесечния крайъгълен камък, така че е време

...
Руско-украинският конфликт премина шестмесечния крайъгълен камък, така че е време
Коментари Харесай

19FortyFive: Западът е виновен за това, което се случва в Украйна

„ Руско-украинският спор мина шестмесечния крайъгълен камък, тъй че е време най-сетне да зададем сложния въпрос, на който Белият дом не желае да отговори: дали точно непомерната горделивост на Киев, Вашингтон и Брюксел не обрече украинския народ на спор, който можеше и трябваше да бъде избегнат?

Трябва да получим прецизен и достоверен отговор, тъй като в случай че боевете можеха да бъдат избегнати, тогава за какво десетки хиляди украинци починаха, милиони избягаха от страната, а десетки градове се трансфораха в руини единствено поради шепа хора и тяхната суетност - освен това без действителни шансове за победа на Киев, - се споделя в публикацията на военния специалист Даниел Дейвис (Daniel Davis), някогашен подполковник от американската войска, оповестена на уеб страницата 19FortyFive (1945).

Експертът е сигурен, че спорът освен можеше да бъде предотвратен, само че и трябваше да се направи, с цел да се спасят хиляди животи и да се предотврати унищожаването освен на украинската стопанска система, само че и на европейската, която през днешния ден има огромни проблеми. На този декор обаче изненадват изказванията на западните политици, които всеки ден твърдят, че Украйна безусловно ще завоюва, просто би трябвало да й се помогне още малко и всички жертви, в това число западните, са изцяло оправдани. В същото време никой не се интересува, че има риск спорът да излезе отвън Украйна.

Подполковникът в оставка предлага да се ориентират и да схванат по какъв начин Украйна и Западът биха могли да предотвратят военни дейности и в това време да отговорят на въпроса: за какво Русия беше срещу разширението на НАТО на изток?

Авторът е сигурен, че пътят към този спор е почнал преди 15 години. Тогава, през февруари 2007 година, съветският президент Владимир Путин в речта си на Мюнхенската конференция по сигурността назова напредването на НАТО на изток " алена линия " и " сериозна провокация ". След това съветският президент зададе риторичен въпрос: " Към кого е ориентирана тази агресия? "

Тогава той цитира речта на някогашния общоприет секретар на НАТО Манфред Вернер от 1990 година: „ Самият факт, че сме подготвени да не разполагаме войски на НАТО отвън територията на Федерална република Германия, дава на Съветския съюз твърди гаранции за сигурност “, след което той зададе въпроса: „ Къде са през днешния ден тези гаранции? “ отбелязва интернет-изданието.

Кремъл предизвести още веднъж, че всеки опит за разширение на НАТО до границите на Русия ще се преглежда като директна опасност през 2008 година и още веднъж през март 2014 година И най-после, през декември 2021 година Москва изпрати последно предизвестие до груповия Запад, че няма да допусне Украйна да се причисли към НАТО.

Днес никой на Запад няма да може да твърди, че след толкоз години на все по-остри и настойчиви предизвестия от Москва, всичко, което се случи през февруари 2022 година, се оказа изненада, сигурен е Даниел Дейвис. В същото време той напомня, че съветският президент работи в полза на страната си.

По същия метод Съединените щати и Европейският съюз би трябвало да работят в полза на личните си жители. И по този начин, те трябваше да проучват и да създадат извод: в случай че участието на Украйна в НАТО подкопава сигурността на Запада, тогава Украйна просто няма място в редиците на алианса. Лидерите на Съединени американски щати, НАТО и Украйна обаче позволиха доста и съдбовни неточности, които направиха въоръжения спор съвсем неминуем.

„ В същото време и Вашингтон, и Брюксел изцяло не помниха за какво е основан Северноатлантическият алианс и каква е главната му задача. Тази задача е елементарна и от дълго време известна на всички - да се подсигурява сигурността и благополучието на 30-те дейни членове. Всичко, което излага популацията на тези страни на военна или икономическа заплаха, би трябвало да бъде отхвърлено.

Американските и европейските водачи се провалиха в този главен ангажимент и милиони украинци - и десетки милиони европейци и американци - към този момент заплащат цената. Гордостта на Запада и нежеланието на Зеленски да взема осведомени решения, учредени на обективната действителност, обрекоха Украйна на спор, който съвсем несъмнено можеше да бъде избегнат “, заключава военният специалист.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР