Руско-израелският олигарх Леонид Невзлин съобщи, че планира да се откаже

...
Руско-израелският олигарх Леонид Невзлин съобщи, че планира да се откаже
Коментари Харесай

Милиардер си хвърли руския паспорт: Путин убива всичко, до което се докосне!

Руско-израелският олигарх Леонид Невзлин заяви, че възнамерява да се откаже от съветския си паспорт като знак на митинг на нашествието на Русия в Украйна.

" Всичко, което Путин допре, умира ", написа Невзлин във фейсбук. " Аз съм против войната. Аз съм срещу окупацията. Аз съм срещу геноцида на Украинския народ ", написа той.

Невзлин беше измежду първите видни съветски олигарси, решил да пристъпи към заточение в Израел, бягайки от това, което той дефинира като " акция на политически стимулирано гонене от съветския президент Владимир Путин”.

През 2003 година Невзлин избяга от Русия в Израел до момента в който течеше подкрепяно от Кремъл следствие на неговата петролна компания " Юкос ". Невзлин е съсобственик на " Юкос " дружно с Михаил Б. Ходорковски, който беше наказан на отнемане от независимост от московски съд по обвиняване в машинация, а по-късно и в заграбване и пране на пари.

Израел отхвърли настояването на Русия за екстрадицията на Невзлин, с цел да бъде упрекнат от Москва за ликвидиране, опит за ликвидиране и финансови закононарушения.

Невзлин отхвърля всички тези обвинявания и сподели, че те са опит на Путин да заглуши него и други критици на режима.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР