Руският външен министър Сергей Лавров проведе традиционната си годишна пресконференция

...
Руският външен министър Сергей Лавров проведе традиционната си годишна пресконференция
Коментари Харесай

Лавров: САЩ управляваха света 500 години

Руският външен министър Сергей Лавров организира обичайна си годишна конференция като разяснява " горещи " международни тематики с обичайна си остра реторика към Запада и помощта за Украйна. 

По време на изказването си той още веднъж предизвести за " растящи нуклеарни опасности ", разяснява Sky News.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че страната му не е срещу сключването на съглашение в областта на сигурността сред Украйна и Англия, само че че Москва ще продължи да се стреми към постигането на задачите на своята " специфична военна интервенция ", съобщи Ройтерс.

Повод за думите му стана съглашение, подписано предходната седмица в Киев сред английския министър председател Риши Сунак и украинския президент Володимир Зеленски. Тогава украинският президент сподели, че договорът планува даване на оръжия, разследваща поддръжка и кибертехнологии, както и налагането на наказания и други наказателни ограничения против Русия. 

Сергей Лавров споделя, че съглашението за съдействие в региона на сигурността, оповестено неотдавна от Обединеното кралство и Украйна, не е трансформирало военните цели на Русия, оповестява Sky News.

Той сподели на конференцията, че това е „ полуфабрикат “, който не съдържа „ правно обвързващи съглашения “, с изключение на уговорката на Киев да отбрани Англия, в случай че против нея бъде проведена инвазия.

Сергей Лавров стартира конференцията с встъпителни бележки по въпроси на вътрешната и външната политика.

Той се базира на това, което Русия назовава " нападателна и нелегитимна " акция на Запада против Москва, без непосредствено да загатва войната.

Лавров споделя, че по-голямата част от полемиките с присъединяване на Запада са били " водени от Съединените щати ".

„ Те управляваха света 500 години “ и не са имали „ никаква конкуренция “ с изключение на през руския интервал, споделя той.

„ Те нямаха съществени съперници през този интервал, това ги караше да се самодоволстват – привикнаха да бъдат хегемон “, прибавя Лавров.

Той не прецизира кои страни изпреварват Съединени американски щати, само че отбелязва връзките на Русия с Китай, които съгласно него са в „ най-хубавия си интервал в историята “.

На конференцията съветският външен министър е запитан за оценката на Русия за ударите на Съединени американски щати против Йемен и поддръжката й за Израел.

Той споделя, че Съединени американски щати и Обединеното кралство „ са прекрачили и на процедура са стъпкали в земята всички правила на интернационалното право “.

Никой не е получил право да бомбардира Йемен, прибавя той, сравнявайки обстановката с Либия през 2011 година

Той споделя, че оправданията на Съединени американски щати за ударите са били " жалки ".

Лавров: Съединени американски щати и Западът не демонстрират " минимален интерес " към разрешаването на войната.

„ Украйна я чака сходна орис. Те разчитат на своите господари, не знаят, че господарят им мисли единствено за себе си ".

Той повтаря мнението на Русия, че Западът „ не желае “ да следва „ градивен курс, който би отчел законните опасения на Руската федерация “.

Лавров предизвестява за " растящи нуклеарни опасности "

Съединени американски щати „ унищожиха малко по малко “ контрола върху оръжията, сподели съветският външен министър Сергей Лавров.

Той ги упреква за основаването на „ враждебния “ подтекст, в който Русия дератифициране на Новия нуклеарен контракт СТАРТ.

„ Те ни оповестиха намерено за зложелател, само че в това време желаят да погледнат стратегическите ни нуклеарни ресурси, тъй като съгласно тях това е напълно друго нещо “, споделя Лавров.

„ Под лозунга за взаимност те желаят да обезпечат контрол над нашите нуклеарни арсенали, с цел да сведат до най-малко рисковете за себе си и тези опасности се усилват вследствие на военния напън и принудата, упражнявани против нашата страна. “

Той продължава: „ Те приказват всеки ден повече за предстоящ конфликт на нуклеарни сили и всеки ден има все по-малко и по-малко възпиращи фактори, съдържащи фактори . “

Но опцията за договаряния за " стратегическа непоклатимост " не е отхвърлена, споделя той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР