Руският външен министър, Сергей Лавров, каза днес, че географските цели

...
Руският външен министър, Сергей Лавров, каза днес, че географските цели
Коментари Харесай

Лавров с нова провокация към Запада: Целите на Русия в Украйна вече надхвърлят Донбас

Руският външен министър, Сергей Лавров, сподели през днешния ден, че географските цели на " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна към този момент не се лимитират до региона на Източен Донбас, а включват редица други територии, заяви съветската държавна осведомителна организация РИА Новости, съобщи Ройтерс.

Лавров добави, че задачите на Русия ще се разширят още повече, в случай че Западът достави оръжия с огромен обхват на Киев, показва организацията.

Когато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, президентът, Владимир Путин, отхвърли каквото и да е желание да окупира украински територии, като сподели, че задачата му е да демилитаризира и „ денацифицира “ страната – изказване, отхвърлено от Киев и Запада като предлог за война в имперски жанр на разширение.

След като беше отхвърлен в първичния си опит да превземе столицата Киев, съветското министерство на защитата съобщи на 25 март, че първата фаза на специфичната интервенция е приключена и в този момент тя ще се концентрира върху „ постигането на главната цел, освобождението на Донбас “.

Близо четири месеца по-късно тя завладя Луганск, един от двата района, съставляващи Донбас, само че остава надалеч от завладяването на целия различен, Донецк.

Неговите сили обаче към този момент са завладяли територия надалеч оттатък Донбас, изключително в южната Запорожка и Херсонска област, и не престават да нанасят ракетни удари по градове в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР