Руският товарен космически кораб Progress MS-20, който по-рано във вторник

...
Руският товарен космически кораб Progress MS-20, който по-рано във вторник
Коментари Харесай

Потопиха космическия кораб Progress MS-20 в Тихия океан

Руският товарен галактически транспортен съд Progress MS-20 , който по-рано във вторник се отдели от Международната галактическа станция (МКС), беше потънал в неплавателна част на Тихия океан, съобщи ТАСС, цитирайки Роскосмос.

" Товарният транспортен съд Progress MS-20​ през днешния ден излезе от орбита и навлезе в атмосферата. Неизгорелите детайли от структурата му бяха потопени в неплавателната зона на южната част на Тихия океан ", се споделя в изказване на държавната корпорация.

Апаратът направи място за идващия транспортен съд, който е планувано да бъде изстрелян на 9 февруари.

По-рано специфичният сътрудник на ТАСС на МКС - космонавтът Дмитрий Петелин, заяви, че на борда на Progress MS-20 има галактически отпадъци и остаряло съоръжение от станцията.

Корабът беше изстрелян на 3 юни 2022 година от космодрума в Байконур. Той достави на МКС 2,5 тона товари, в това число 599 кг гориво за зареждане, 420 литра вода в специфични резервоари, 40 кг сбит азот в цилиндри, както и към 1458 кг съоръжение, санитарни материали, дрехи, хранителни артикули. С него дойдоха също тримерен принтер, дребна електрическа китара и струни за цигулка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР