Руският танк "Армата" Т-14 вероятно притежава по-добри възможности от гледна

...
Руският танк "Армата" Т-14 вероятно притежава по-добри възможности от гледна
Коментари Харесай

Руският танк Армата или израелският Меркава е по-добър?

Руският танк "Армата " Т-14 евентуално има по-добри благоприятни условия от позиция на оцеляване, отбрана и маневреност спрямо израелския танк "Меркава ", само че най-вероятно му отстъпва от позиция на съвършенството на апаратурата и способността на екипажа да следи за окръжаващата конюнктура. Това се акцентира в разбор на американското издание за геополитика The National Interest.

По думите на създателя на материала, в процеса на тестване на най-новите оръжия Русия може да изпрати танкове "Армата " в Сирия, като по тази причина симулира обстановка, при която може да се случи бойно сблъскване сред "Армата " и "Меркава ".

В съпоставяне с главния военен танк на Израел, Т-14 евентуално е по-напреднала в някои връзки модерна отбранителна система. Същевременно съветският танк се отличава с отлична подвижност, което го прави по-бърз и по-маневренспрямо "огромната израелска машина ".

Освен това поради дейните системи за отбрана, динамичните и пасивните многослойни брони, "Армата " евентуално ще бъде в положение да обезпечи по-добро оцеляване на екипажа спрямо "Меркава ", който на собствен ред е по-здрава бойна машина от немския танк Leopard 2 или американския M1 Abrams.

Според създателя на материала сигурно израелският танк ще има предимство над Т-14 във връзка с съвършенството на апаратурата и опциите на екипажа да следи бойната конюнктура. Авторът отбелязва обаче, че най-новите системи за наблюдаване не са по-малко уязвими за вражеския огън в съпоставяне със старите оптични принадлежности, тъй че този проблем е настоящ за всички танкове.

В публикацията се показва, че необитаемата кула е един от минусите на "Армата ", защото съгласно създателя командирът на машината е стеснен в способността си да следи окръжаващата конюнктура. Този проблем може да бъде решен посредством система за виртуален преглед, наподобяваща израелската Iron Vision. Тази технология не се употребява в актуалните версии на "Армата ", счита създателят, само че в последна сметка може да се появи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР