Руският регулатор Роскомнадзор е поискал от 13 ИТ гиганта да

...
Руският регулатор Роскомнадзор е поискал от 13 ИТ гиганта да
Коментари Харесай

Русия задължи ИТ гигантите да отворят офиси в страната

Руският регулатор Роскомнадзор е изискал от 13 ИТ колоса да отворят офиси в страната до края на тази година, оповестява Reuters. Ако не го създадат, могат да получат ограничавания или даже забрани да оферират услугите си в страната.

Изискванията засягат компании с над 500 000 дневни консуматори. В листата попадат Гугъл, Фейсбук, Twitter, TikTok, Telegram, Apple и други

Всички без Apple към този момент са били глобявани от регулаторите в Русия поради непремахнато наличие. Apple също е проверявана за евентуална корист с господстващата си позиция.

Някои от фирмите към този момент имат офиси в Русия, тъй че за тях няма да има смяна. Други обаче ще би трябвало да побързат. Ако не го създадат, могат да получат ограничавания за рекламите, които демонстрират, да им бъде неразрешено да събират данни, да превеждат пари или даже цялостна възбрана на услугите им.

Правилата обаче не са разказани задоволително ясно. Оказва се, че тълкуването на публично наличие в страната може да е друго.

Регулаторът обаче счита, че е пределно ясно - компанията би трябвало да има офис, да се записва в уеб страницата на Роскомнадзор и да има формуляр за противоположна връзка, посредством който съветските консуматори да изпращат поръчки до нея. Също по този начин ще се изисква от фирмите да лимитират достъпа до наличие, което нарушава локалните закони.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР