Руският президент Владимир Путин заяви, че Володимир Зеленски, който е

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Володимир Зеленски, който е
Коментари Харесай

Путин: Зеленски е позор за еврейския народ, прикрива неонацизма

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Володимир Зеленски, който е евреин, е " срам " за хората от неговата религия. " Имам доста другари евреи. Те споделят, че Зеленски не е евреин, че той е позор за еврейския народ. Не се майтапя ", съобщи Путин на годишен стопански конгрес в Санкт Петербург.

AFP и представители на други страни, които Кремъл счита за " вражески ", не бяха упълномощени да отразяват форума.

Володимир Зеленски е воин освен на еврейския народ, само че и на цялата политическа украинска нация, от която са част и евреите. В модерна Украйна няма неонацизъм, още повече на държавно равнище. Това се споделя в изказване на Еврейската конфедерация на Украйна.

„ Володимир Зеленски е водач, който даде образец за геройство на своя народ и целия свят. Той е воин освен на еврейския народ, само че и на цялата политическа украинска нация, част от която са и евреите. Ние се гордеем с непоколебимата издръжливост на нашия президент, който пази демократичните полезности, свободата и миролюбивите права на Украйна и нашите жители “, се акцентира в изказването на Еврейската конфедерация на Украйна.

Организацията е безапелационна, че в модерна Украйна няма неоницизъм, още повече на държавно равнище. Тя разяснява и обвиняванията против украинците за осъществени закононарушения по време на Холокоста.

Москва твърди, че отношението на Украйна към рускоговорящите в подкрепяната от Запада страна е сравнимо с дейностите на нацистка Германия.

Тези изказвания се оспорват от украинското държавно управление и еврейската общественост в страната.

Путин съобщи, че Москва " би трябвало да се бори " с неонацизма, като добави, че Русия е понесла големи загуби по време на битката на страната против нацистка Германия през Втората международна война.

" Никога няма да го забравим. Защо никой не ни слуша? ", попита Путин, представен от БГНЕС.

Обидата на Путин провокира неспокойствие в Украйна. Главният равин на Украйна съобщи, че се гордее със Зеленски.

" И освен аз. Мисля, че целият свят се гордее с него ", съобщи равинът Моше Реувен Азман пред украинската осведомителна организация УНИАН. " Той не избяга и прави всичко, с цел да помогне на украинския народ ", добави той.

Равинът съобщи, че в Украйна няма неонацистки сили.

" В Украйна има почтени хора, които пазят родината си ", сподели той пред AFP.

Украинският предприемач и човеколюбец Виктор Пинчук, който акцентира, че самият той е от еврейско родословие, съобщи: " Днес Зеленски е въплъщение на битката за независимост. А свободата е една от главните полезности на еврейския народ. "

Американският еврейски комитет разгласява в Twitter " Опитът на Путин да очерни еврейското завещание на президента Зеленски е обезверен и срамен ход ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР