Руският президент Владимир Путин забрани на военните да се оттеглят

...
Руският президент Владимир Путин забрани на военните да се оттеглят
Коментари Харесай

Путин забрани на военните да се оттеглят от Херсон

Руският президент Владимир Путин забрани на военните да се отдръпват от Херсон и реши самичък да взима стратегически решения, написа The New York Times.

Според изданието през последните седмици съветският президент се е засилил в стратегическото обмисляне, като е споделил на генералите, че решенията ще се взимат персонално от него. Освен това той е отхвърлил настояването на съветските военни за евакуиране от Херсон, евентуално некадърен да одобри следващото унизително проваляне.

" Напускането на Херсон би разрешило на съветските военни да се отдръпват зад Днепър по проведен метод, запазвайки техниката и персоналния си състав. Но такова оттегляне би било още едно унизително обществено самопризнание за провалянето на Путин във войната и би донесло на Украйна втора огромна победа в границите на един месец “, се споделя в отчета. Според изданието желанието на Путин да командва самичък боевете провокирало напрежение в редиците на военните, а отводът да се изтеглят от Херсон намалил духа на бойците, защото те биха могли да изпаднат в извънредно сложна обстановка, защото са отрязани от логистичните линии.

Засилва се недоволството в Русия от безредната частична военна готовност, която има за цел да обезпечи 300 хиляди резервисти за " специфичната военна интервенция " в Украйна, означи през вчерашния ден Ройтерс в собствен материал по тематиката. Главният редактор на съветската държавна телевизия Ар Ти Маргарита Симонян, която е корав покровител на Кремъл, изрази през днешния ден яд, че въоръжените сили изпращат повиквателни до неверни хора. " Съобщено беше, че може да бъдат набирани редови войници до 35-годишна възраст, а се изпращат повиквателни на 40-годишни. Вбесяват хората, като че ли преднамерено или от завист. Като че ли (повиквателните) са били изпратени от Киев ", написа Симонян в " Телеграм ". Критиките от страна на публични поддръжници на Кремъл са нещо съвсем невиждано в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР