Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин: Европа ще бъде принудена да печата пари заради енергийната криза

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи, че Европа ще бъде принудена да печата пари поради възходящата енергийна рецесия. Той приказва по време на пленарната сесия на форума " Руска енергийна седмица ", който се откри през днешния ден в Москва, съобщи РИА " Новости ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7577
" Ясно е по какъв начин ще се решат проблемите с цените, в случай че са високи. Минахме през това във връзка с други групи артикули. Просто печатат пари, това е ", сподели Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През.

Според него през последната година паричното предложение в Европейския съюз е повишено с към трилион евро, а поради утроената цена на енергийните запаси " инфлацията чука на вратата ".

Путин акцентира още, че политиката на самия Запад е отговорна за повишаването на силата.

Русия е подготвена да доставя енергийни запаси на Европа, незабавно щом европейските страни пожелаят.

" Топката е на страната на Европейския съюз. Ако желаят, дано единствено да си отворят крана и това е ", добави още Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През.

Той сподели, че Русия не лимитира никого в нищо, в това число че е подготвена да доставя спомагателни количества през есенно-зимния интервал.

Той също по този начин обърна внимание, че самите европейски страни изострят обстановката, като постановат ограничавания върху цените на петрола. Путин означи, че Западът не би трябвало да отхвърля съдействие с Русия.

" Продаваме каквото желаят да купят на пазарни цени. Ние сме подготвени да купуваме от вас, само че вие не продавате. В това ние радикално се разграничаваме от западните страни, които цинично отхвърлиха да извършват към този момент подписани контракти във финансовата и софтуерната сфера, в доставката и поддръжката на съоръжение ", акцентира Путин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според него спотовият механизъм за ценообразуване на газа ще донесе на европейските страни над 300 милиарда $ загуби.

Руски експертни оценки демонстрират, че през 2022 г. спотовият механизмът за ценообразуване на газа ще донесе на Европа загуби от над 300 милиарда евро, което е към 2% от Брутният вътрешен продукт на Еврозоната.

Според Путин загубите биха могли да бъдат избегнати, в случай че Европа беше избрала дълготрайни контракти, обвързани с петрола: " Разликата сред спот пазара и цените за дълготрайни контракти е три до четири пъти. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР