Руският президент Владимир Путин упрекна днес Запада, че играе, по

...
Руският президент Владимир Путин упрекна днес Запада, че играе, по
Коментари Харесай

Путин: Западът играе опасна геополитическа игра

Руският президент Владимир Путин укори през днешния ден Запада, че играе, по думите му, " рискова, кървава и мръсна " геополитическа игра, само че добави, че Съединени американски щати и техните съдружници най-после ще би трябвало да приказват с Русия, съобщи Ройтерс.

" Господството над света е това, което така наречен Запад е сложил като залог в тази игра, само че играта е рискова, кървава и бих споделил мръсна ", сподели Путин пред участници в дискусионния клуб " Валдай ". " Който сее вятър, както споделят, ще пожъне стихия ", съобщи той.

" Винаги съм вярвал и не преставам да имам вяра в здравия разсъдък, по тази причина съм уверен, че рано или късно новите центрове на многополюсния международен ред и Западът ще би трябвало да стартират диалог сред равни за общото бъдеще и колкото по-рано, толкоз по-добре ", сподели Путин.

Руският президент уточни, че Западът, омаян от нахален колониализъм, е съдействал за разпалването на войната в Украйна и се пробва да ускорява рецесията към Тайван в опит да наложи световното си владичество.

Цитирайки лекция на съветския отстъпник Александър Солженицин , изнесена в Харвард през 1978 година, Путин сподели, че Западът е намерено расистки и принизява останалите нации по света.

" Увереността в личната му безпогрешност е доста рисково положение ", съобщи съветският водач и добави, че в никакъв случай не би приел Западът да диктува на Русия какво да прави. " За разлика от Запада ние не нахълтваме в непознати дворове ", добави той.

" Историческият интервал на неоспоримото владичество на Запада в интернационалните връзки върви към своя край. Изправени сме пред историческа граница: Пред нас е може би най-опасното, непредсказуемо и в същото време най-важно десетилетие от края на Втората международна война насам ", сподели Путин.
Говорейки пред специалисти от 44 страни, Путин сподели, че Русия не счита себе си за зложелател на Запада.

Руският президент обаче дефинира войната в Украйна като борба сред Запада и Русия за ориста на втората по величина източнославянска страна. Той съобщи, че това е частично " революция ", защото руснаците и украинците са един народ. " Украйна, несъмнено (при болшевиките), се е формирала като изкуствена страна ", посочи Путин, представен от ТАСС.  Киев изрично отхвърля тази идея.

Путин сподели още, че п остоянно мисли за съветските загуби във войната в Украйна . По думите му обаче единствено Русия може да подсигурява териториалната целокупност на Украйна.

Руският президент Владимир Путин сподели, че би желал връзките на страната му с Иран да станат още по-близки и разгласи, че има намерение да ускори съдействието с Техеран в битката против тероризма.

Коментарите на Путин идват на фона на вчерашната смъртоносна терористична офанзива в Иран , само че и на продължаващите от седмици всеобщи митинги след гибелта на млада жена, задържана от иранската нравствена полиция. Иранският режим назовава протестиращите против държавното управление терористи, отбелязва ДПА.

Иран и Русия наподобява стават все по-близки на фона на засилващата се изолираност на двете страни от Запада, отбелязва ДПА. Дронове иранско произвеждане неотдавна започнаха да играят забележителна роля в съветската военна акция на територията на Украйна и по информация от Киев и неговите западни съдружници дронове камикадзе са били употребявани при п оредицата от офанзиви против украинската енергийна инфраструктура.

" Бих желал още веднъж да потвърдя желанието на съветската страна в допълнение да разтеглим съдействието с нашите ирански сътрудници в битката против тероризма ", написа Путин в депеша до президента на Иран Ебрахим Раиси, оповестена на уеб страницата на Кремъл. Той показва съболезнования към водачите на Иран по отношение на вчерашната офанзива в град Шираз, при която починаха минимум 15 души и отговорност за която групировката " Ислямска страна ".

Съединени американски щати показаха опасения, че Русия би могла да помогне на Иран да потуши всеобщите митинги в страната. " Ние се притесняваме, че Москва може да поучава Техеран кои са най-хубавите практики, възползвайки се от необятния опит на Русия в потушаването на открити митинги ", съобщи през вчерашния ден говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР