Руският президент Владимир Путин участва в четвъртък в учение на

...
Руският президент Владимир Путин участва в четвъртък в учение на
Коментари Харесай

Путин е изстрелял четири балистични ракети на учение

Руският президент Владимир Путин взе участие в четвъртък в обучение на стратегическите нуклеарни сили на Русия, в което бе осъществено тестване на няколко балистични ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави. Това оповестиха през днешния ден министерството на защитата и прессекретарят Дмитрий Песков, представени от международните организации.

"В хода на учението бе отработено взаимоотношение сред Ракетните войски със стратегическо предопределение, атомни подводници от Северния и Тихоокеанския флот и Въздушно-космическите сили на Руската федерация ", сподели представителят на съветския президент.

Върховният главнокомандващ създаде пуск на четири балистични ракети, добави той.

Русия спусна 700 парашутисти наоколо до Северна Корея

Русия и Беларус започнаха военно обучение, за какво се тревожи Западът

Песков уточни, че ученията на стратегическите нуклеарни сили на Русия са регулярни, не са свързани с съответни събития по света и се организират в сходство в интернационалните контракти.

В отговор на въпрос какво тъкмо е представлявало присъединяване на Путин в учението, Песков сподели, че президентът "изпълнил тези дейности, които по правилник се извършват от висшия главнокомандващ в съответната обстановка ".

Междуконтинентална балистична ракета "Топол ", изстреляна от космодрума "Плесецк ", порази намираща се на хиляди километри цел на полигон на полуостров Камчатка. Още три междуконтинентални балистични ракети са изстреляни от две атомни подводници със стратегическо предопределение - в Охотско море, северно от Япония, и в Баренцово море, в Северния ледовит океан.

Стратегически бомбардировачи Ту-160, Ту-95МС и Ту-22М3 поразиха с крилати ракети цели, ситуирани на сушата в Камчатка и на съветски полигон в Казахстан.

"Задачите в обучение изпълнени в цялостен размер, всички образователни цели сполучливо изумени ", заяви съветското министерство на защитата.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР