Руският президент Владимир Путин си спечели време докато обмисля как

...
Руският президент Владимир Путин си спечели време докато обмисля как
Коментари Харесай

ЦРУ: Путин е властелинът на възмездието, ще отмъсти на Пригожин

Руският президент Владимир Путин си завоюва време до момента в който обмисля по какъв начин да се оправи с Евгений Пригожин, на мнение е шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Пригожин е началник на групата наемници " Вагнер ", която стартира протест в Русия преди месец. Този протест разкри обилни недостатъци в системата на власт, построена от Путин, сподели ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Според него съветският водач към момента може да търси отмъщение против Пригожин.

" Това, което виждаме, е доста комплициран танц ", сподели шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ по време на форума за сигурност в Аспен.

Пригожин е пътувал доста, само че неотдавна е бил в столицата на Беларус Минск, както и в Русия, сподели той, когато беше запитан за неотдавнашен видеоклип, който явно демонстрира шефа на Вагнер в Беларус.

" Путин евентуално се пробва да завоюва време, до момента в който измисля по какъв начин най-добре да се оправи с водача на групата Вагнер ", добави Бърнс.

" Вагнер " към момента има стойност за управлението на Русия тук-там като Африка, Либия и Сирия и по тази причина е евентуално Путин да се опита да отдели групата от нейния водач, а съгласно Бърнс Путин " изчаква, с цел да си отмъсти ".

" Путин е човек, който като цяло счита, че отмъщението е ядене, което най-добре се сервира студено ", сподели Бърнс. " Според моя опит Путин е висшият деятел на възмездието, тъй че бих се изненадал, в случай че Пригожин успее да се измъкне. "

По-рано този месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън допусна, че има риск шефът на " Вагнер " да бъде токсичен.

" Ако бях на негово място, щях да внимавам какво хапвам. Щях да проследявам менюто си ", иронизира президентът.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ повтори тази имитация, като сподели: " Ако бях Пригожин, нямаше да уволня моя дегустатор на храна ".

Разузнавателната организация в действителност е имала напреднали знания за протеста, сподели Бърнс, потвърждавайки появила се по-рано информация, че Централно разузнавателно управление на САЩ е знаело за проектите на " Вагнер ".

Висши военачалник от съветската войска Сергей Суровикин, за който се оповестява, че е знаел авансово за протеста на " Вагнер ", също сега няма " независимост на придвижване ", добави шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Бунтът беше най-директното нахлуване, което Путин е виждал през 23-те си години на власт, в това число посредством директно оборване на оправданието на Кремъл за войната в Украйна, като  Пригожин сподели, че тя е построена върху неистини, добави Бърнс. Според него най-забележителното е, че съветският водач се е почувствал заставен да подписа договорка с човек, който е бил негов снабдител на храна.

Пригожин постоянно е именуван " основният готвач на Путин ", защото за първи път стана прочут след даването на кетъринг услуги на Путин и военните, преди да основе групата " Вагнер ".

Путин сътвори облик на себе си като на съдия на реда в Русия и по този начин 36-те часа на протеста ще оставят мнозина в страната с въпроса " дали императорът е имал облекла или най-малко за какво му лишава толкоз време да се облече ", сподели Бърнс.

Това би възкресило по-дълбоки въпроси в съветския хайлайф по отношение на преценката на Путин, които съществуват от решението му да стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Ако Украйна напредне още на бойното поле, това може да накара повече руснаци да извърнат внимание на рецензията на Пригожин за войната, сподели той.

Централно разузнавателно управление на САЩ не вижда признаци Русия да се готви да употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

" Към днешна дата не виждаме никакви признаци, които да демонстрират подготовка за потребление на нуклеарни оръжия ", сподели още Бърнс, отбелязвайки, че Съединени американски щати " наблюдават това доста деликатно ". В същото време той уточни, че " дрънкането на нуклеарни оръжия е неразумно и безконтролно ".

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР