Руският президент Владимир Путин разговаря с колегите си от Иран

...
Руският президент Владимир Путин разговаря с колегите си от Иран
Коментари Харесай

Путин в дипломатическа офанзива в Близкия изток

Руският президент Владимир Путин беседва с сътрудниците си от Иран и Сирия Ебрахим Раиси и Башар Асад и се чака да организира диалози с египетския държавен глава Абдел Фатах ас Сиси, с водача на Палестинската автономност Махмуд Абас и израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Днес организираме огромна атака: пет телефонни диалога. Президентът (на Русия) към този момент беседва със сирийския и иранския президенти ", съобщи дипломатическият консултант на Кремъл Юрий Ушаков, представен от съветските осведомителни организации. Той заяви, че са планувани и още три диалога.

Ушаков акцентира, че Путин ще изрази позицията на Русия и ще изслуша " съображенията " на петимата си събеседници.

" В този подтекст най-важното е неотложно да се спре огънят и да се стартира развой на политическо споразумяване ", добави Ушаков, като прикани за " дейни и решителни ограничения " за прекъсване на ескалацията в Близкия изток. Той акцентира, е съгласно Москва задачата на мирните договаряния би трябвало да бъде утвърденото от Организация на обединените нации решение за две страни, предвиждащо основаването на палестинска страна със столица в Източен Йерусалим.

Сегашната рецесия е " в центъра на вниманието на президента " Путин, сподели Ушаков.

Русия поддържа положителни връзки както с израелските, по този начин и с палестинските управляващи, а също и с няколко районни фактора като Сирия, Египет и Иран.

След кървавото нахлуване на " Хамас " на израелска територия на 7 октомври, последвано от невиждания боен отговор на Тел Авив, Путин прикани за договаряния сред двете страни, като дефинира спора като " явен образец за неуспеха на политиката на Съединени американски щати ".

В петък той дефинира обсадата на линията Газа от израелската войска като " неприемлива ", сравнявайки я с ужасната блокада на Ленинград от нацистите по време на Втората международна война.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събила в понеделник вечер, с цел да вземе решение по отношение на спора сред Израел и Хамас, потвърдиха източници на Агенция Франс Прес от Организация на обединените нации, съгласно които ще се разискват две конкуриращи се проекторезолюции.

В петък Русия внесе в Съвета проекторезолюция, която ще бъде гласувана и в която се приканва за " неотложно, трайно и изцяло спазвано филантропично преустановяване на огъня " и " безконтролен " филантропичен достъп до обсадената линия Газа.

Бразилия, която е ротационен ръководител на Съвета, също ще показа текст, осъдителен " отвратителните терористични офанзиви на " Хамас ", съгласно същите източници. Текстът, препоръчан от Москва, изрично осъжда всяко принуждение и военни дейности против мирни жители и всички терористични актове ", само че не загатва ислямистката терористична организация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР