Руският президент Владимир Путин призова световната общност да предотврати разпадането

...
Руският президент Владимир Путин призова световната общност да предотврати разпадането
Коментари Харесай

Путин призова световната общност да предотврати "разпадането" на Афганистан



Руският президент Владимир Путин прикани международната общественост да предотврати " разпадането " на Афганистан и предизвести за заплахата, терористи да намерят прикритие в прилежащите страни, представяйки се за бежанци.

В Кремъл съветският президент одобри евентуално за финален път Ангела Меркел като канцлер на Германия.

" Талибаните управляват на процедура цялата територия на Афганистан, това е действителността и отправната точка за идващите ни дейности ", съобщи Владимир Путин на взаимната конференция с немския канцлер Ангела Меркел.

" Светът не би трябвало да допусне рухването на Афганистан, както и нови опити за налагането на " външни полезности " на раздраната от спора страна ", добави още Путин, който счита, че координацията на дейностите на интернационалната общественост в Афганистан би трябвало да се поемат от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

При 16-ото си посещаване в Москва за 16 години като канцлер на Германия и тъкмо една година след опита за отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални, Ангела Меркел изиска освобождението му от пандиза.

Очаквано, Меркел отбрани газопровода " Северен поток 2 ", който е пред довеждане докрай, като го дефинира като стопански план. Киев, където Меркел ще бъде в неделя, се притеснява от съществени стопански загуби след отпадане на приходите за пренос на съветски газ към Европа.

Ръководителят на украинската държавна енергийна компания „ Нафтогаз “ Юрий Витренко изиска Съединените щати въпреки всичко да наложат наказания и по този начин да спрат газопровода.



Владимир Путин и Ангела Меркел считат, че прогрес по установяването на мир в Източна Украйна може да бъде реализиран само от Нормандската четворка и обявиха, че ще положат старания, разговорът да продължи напълно скоро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР