Руският президент Владимир Путин призова днес съседните държави да не

...
Руският президент Владимир Путин призова днес съседните държави да не
Коментари Харесай

Путин призова съседните държави да не ескалират напрежението

Руският президент Владимир Путин прикани през днешния ден прилежащите страни да не ескалират напрежението, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало на осмия ден от нашествието на Русия в прилежаща Украйна.

" Нямаме неприятни планове към нашите съседи. И аз също по този начин бих ги посъветвал да не ескалират обстановката, да не вкарват никакви ограничавания. Ние изпълняваме нашите отговорности и ще продължим да го вършим ", сподели съветският президент в изказване, излъчено по малкия екран.

" Не виждаме никаква нужда от утежняване на връзките ни ", обърна се Путин към съветските съседи. Той увери, че в случай че се случи Русия да изостри напрежението, това " постоянно е в отговор на някакви вражески дейности, дейности против (нея) ".

Путин бе показан а приказва по съветската телевизия, до момента в който участваше посредством видеоконферентна връзка от резиденцията си край Москва в церемонията по издигането на флага на новия ферибот " Маршал Рокосовски " в северната част на страната.

" Колкото и да ни е мъчно, комплицирано, ние безусловно ще продължим нашето развиване, ще укрепваме транспортната и логистичната инфраструктура в цялата страна ", сподели още съветският президент, представен от ТАСС. Той добави, че това ще става по-конкретно в региона на Балтийско море, арктическите територии и Далечния изток.

" Задължително ще приключим построяването на нови съвременни фериботи за Сахалин и Курилските острови ", даде обещание Путин и увери, че съветските предприятия и конструкторски бюра ще се оправят с поставените задания.

Той обърна внимание на символиката на това, че модерни, високотехнологични съветски кораби са кръстени на бележити съветски командири, освободили освен родната си страна, само че и целия свят, от нацизма (б. ред.: Константин Рокосовски е руски маршал, взел участие във Втората международна война). " За тези в действителност смели хора, откровени патриоти, независимостта и суверенитетът на нашето родно място бяха над всичко. Те избавиха и опазиха нашата родна страна, демонстрираха на бъдещите генерации, че човек би трябвало да бъде мощен и постоянно да върви напред ", акцентира Путин.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР