Руският президент Владимир Путин пристигна изненадващо в Сирия, предаде AFP,

...
Руският президент Владимир Путин пристигна изненадващо в Сирия, предаде AFP,
Коментари Харесай

Путин изтегли войските си от Сирия

Руският президент Владимир Путин дойде изненадващо в Сирия, съобщи AFP, като цитира ТАСС.

Руският държавен глава бе посрещнат на летището от президента на Сирия Башар Асад, министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу и командващия съветската формация в Сирия генерал-полковник Сергей Суровикин.

Той отиде в съветската военна база Хмеймим и разпореди евакуиране на съветския боен контингент от Сирия.

"Заповядах на министъра на защитата и шефа на генералния щаб а стартират евакуиране на съветските войски по местата на непрекъснатата дислокация ", сподели Путин пред военнослужещите, написа РИА Новости. Путин добавя, че е решил забележителна част от съветския контингент в Сирия да се върне вкъщи в Русия.

Миналата седмица генералният щаб на съветската войска разгласи освобождението на страната от "Ислямска страна ".

За малко над две години съветските въоръжени сили "заедно със сирийската войска разгромиха най-боеспособната формация от интернационалните терористи. В тази връзка взех решение: забележителна част от съветския боен контингент в Сирийската арабска република се връща вкъщи, в Русия ", сподели висшият главнокомандващ.

"Задачата в битката с въоръжените бандити тук, в Сирия като цяло е решена, решена е ослепително ", съобщи Путин. "Поздравявам ви! ", обърна се той към съветските военни.

"Вие се връщате с победа в родните си огнища, при своите близки, родители, дами, деца, другари. Родината ви чака, другари мои. На добър час. Благодаря ви за службата ", добави съветският президент.

"Никога няма да забравим жертвите и загубите в битката с терора и тук в Сирия, и у нас - в Русия ", акцентира Путин. "Надигнат ли терористите глава още веднъж, ще нанесем по тях такива удари, каквито още не са и виждали ", увери той.

"Бежанците се връщат по домовете си Както плануват интернационалните съглашения, в Сирия продължава да работи съветският Център за сдобряване на враждуващите страни. В страната са основани и ще работят непрекъснато два пункта за базиране - в Тартус и тук, в Хмеймим ", добави Владимир Путин.

Очаква се Путин да отпътува за Египет и Турция, където да организира диалози.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР