Руският президент Владимир Путин посети Иран. Подготовка за нова атака

...
Руският президент Владимир Путин посети Иран. Подготовка за нова атака
Коментари Харесай

Керемедчиев: Руският президент се обръща към стари приятели, на които все още може да има доверие

Руският президент Владимир Путин посети Иран. Подготовка за нова офанзива или опит за дипломация?

" Много знаково посещаване, тъй като Путин интензивно се пробва да покаже, че той не се трансформира в севернокорейски водач и желанието му да комуникира с външния свят не е престанало. Там преди 4 месеца Путин беше най-желаният за дипломатически визити водач - три диалога с президента Байдън, Фон дер Лайен. Имаше доста предпочитание за връзка с него, само че след нашествието на Русия в Украйна внезапно стопираха информационните канали ", сподели някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на " Денят ON AIR ".
По думите му съветският президент се обръща към остарели другари, на които към момента може да има доверие.

" Що се касае до дроновете - видя се, че съветската войска има подобен недостиг. В момента Турция стана най-големият производител и експортьор на дронове в света. Страната печели големи стопански дивиденти. Вижда се, че Русия изостава в производството на този тип летателни апарати. А зенитните ракети, които бяха доставени от Германия, танкове " Пантера ", плюс модифицираните танкове, които идват от Полша, обтягат освен връзките със страните членки на НАТО, само че и се търсят други възможности ", добави Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
Според него най-важното от визитата на Джо Байдън в Израел е, че решението на Тръмп да реалокира американското посолство в Ерусалим няма да бъде променено.

" Това е доста сериозен жест на поддръжка на Съединени американски щати към Израел и следващ удар, който получават арабските страни. От друга страна има разчупване на ледовете. Срещата с Мохамед бин Салман беше първото прикосновение на президента Байдън, който отнесе доста огромни рецензии. Но се вижда, че и Русия, и Съединени американски щати са подготвени да загърбят свои правила. Русия да загърби това, че Турция сега играе двойствена игра - дава доста техника и помощ на Украйна, а въпреки това се пробва да играе и с Москва ", акцентира някогашният зам.-външен министър.
И добави, че Съединени американски щати си затварят очите за нарушаването на човешките права в Саудитска Арабия.

" Саудитска Арабия е най-големият покровител на Съединени американски щати, и противоположното. Тя е и един от най-големите консуматори на американска военна техника, също по този начин сега никой не приказва за войната в Йемен и какво се случва там, и по какъв метод биват нарушавани човешките права на спокойно население ", безапелационен е Милен Керемедчиев.
Той разясни, че Русия е навлязла доста съществено в Африканския континент: " Там се сблъска директно с въздействието на Франция. И няколко страни взеха решение да прекратят своето военно съдействие с Франция и да изберат частната войска " Вагнер ", която да опазва мира. Това е доста сериозен удар против Франция. Посещението на Лавров беше за утешение на тези страни, които зависят от украинското и съветското зърно, с цел да може продоволствената рецесия да бъде под надзор и Русия да се покаже като избавител. "

Керемедчиев не пропусна да показа, че България е на последно място по зареждане на нашето газово вместилище: " Имаме още два месеца, с цел да го запълним или да вдигнем потенциала му. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР