Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява износа

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява износа
Коментари Харесай

Путин забрани с указ износа на важни стоки и суровини

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който не разрешава износа на някои значими артикули и първични материали. През идващите 48 часа съветският кабинет би трябвало да вземе решение по отношение на листата на стоките и страните, за които се отнася възбраната. Забраната ще бъде в действие до края на 2022 година

Подписването на указа идва часове откакто Съединени американски щати оповестиха, че ще забранят вноса на съветски петрол и газ, а Обединеното кралство съобщи, че последователно ще отстрани зависимостта си от съветския петрол.

Руският президент Владимир Путин подписа и закон, който разрешава на държавното управление му бързо да увеличи пенсиите, както и да предприеме редица други антикризисни ограничения, откакто Русия попадна под въздействието на стопански наказания поради Украйна.

Друга мярка в новия закон дава на лицата и дребните и междинните бизнеси правото да желаят „ кредитни ваканции “. Освен това президентът Путин е наредил в допълнение да бъдат заделени 455 милиарда рубли (3,6 милиарда долара) от държавния бюджет за разплащания на фамилии с деца на възраст от 8 до 16 години, заяви съветският финансов министър Антон Силуанов, представен от РИА Новости.

Законът вкарва механизми за поддръжка на икономическия бранш, в това число посредством опростяване на съществуващото законодателство, определящо режима за издаване на разрешителни и лицензи и регламентиращо правния режим за публични поръчки на артикули и работа, както и на услуги за застраховане на държавни и общински потребности.

Руската централна банка в същото време одобри нови ограничения в поддръжка на играчите на финансовия пазар, в това число недържавни пенсионни фондове, компании за ръководство на активи, финансови медиатори и други, добавя Ройтерс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР