Руският президент Владимир Путин отлага развръзката на непредизвиканата война в

...
Руският президент Владимир Путин отлага развръзката на непредизвиканата война в
Коментари Харесай

Путин отлага развръзката на войната до президентските избори в САЩ, каза Христо Грозев

Руският президент Владимир Путин отсрочва развръзката на непредизвиканата война в Украйна до президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година Това мнение изрази българинът Христо Грозев от проверяващия уебсайт " Белингкат " пред Файненшъл таймс.

Грозев беше разгласен за търсене от Русия в края на 2022 година, макар че не е съветски жител. Днес той се укрива в Съединени американски щати. Българинът е част от проверяващия план " Белингкат ", който с открити източници разкри многочислени съветски заприказва и убийства. Русия е оповестила организацията за " задграничен сътрудник ", а активността ѝ - за " нежелана "

" Стратегията на Путин във войната в Украйна е да отсрочи всяка военна развръзка до (президентските) избори в Съединени американски щати. Той се надява поддръжката на Запада да бъде задушена от победа на Тръмп ", споделя Грозев. Следващите президентски избори в Съединени американски щати ще се състоят в края на 2024 година, като някогашният президент Доналд Тръмп досега е най-вероятният претендент на Републиканската партия.

В изявлението Грозев споделя още, че е значимо Русия да загуби, защото, " в случай че бъде потвърдено, че с съветския модел е свършено и той се разпадне, това би изплашило доста други кандидат-диктатори ".

" Не мисля, че която и да било част от (руския) хайлайф, с изключение на военнопромишления комплекс, вижда смисъл за тях в тази война ", прибавя българинът. " Те не приказват намерено, тъй като това е алтернатива на пандизчията. Те не желаят да бъдат първите, които ще се задействат, или да бъдат единствените ".

На въпрос дали съветският Путин наподобява слаб, защото не е санкционирал ръководителя на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин след опита за прелом в края на юни, Грозев дава отговор: " Путин излезе по малкия екран и назова Пригожин " изменник ". Всички знаят какво вършат (руснаците) с " предателите ", а Путин (засега) не го е направил. Иска да го види мъртъв. Той към момента не може да направи това. До шест месеца Пригожин или ще почине, или ще има втори прелом. Не знам кое от двете ще стане, само че не виждам по какъв начин няма да (се сбъдне) нито един от двата (сценария) ".

Българинът е част от екипа, който по-рано през годината за документалния филм " Навални " за опита за ликвидиране на съветския опозиционер Алексей Навални, който в този момент е в пандиза.

" Белингкат " стои в основата на няколко следствия за активността на съветското военно разузнаване ГРУ и тайния отряд 29 155 , занимаващ се със секретни задания, в това число премахване на врагове на Кремъл ,.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР