Руският президент Владимир Путин обясни, че Москва помага на Китай

...
Руският президент Владимир Путин обясни, че Москва помага на Китай
Коментари Харесай

Путин: Русия помага на Китай със системи за ранно предупреждение от ракети

Руският президент Владимир Путин изясни, че Москва оказва помощ на Китай да построи система за предизвестие за изстрелвания на балистични ракети, оповестява АП.

От времето на Студената война единствено Съединени американски щати и Русия имат такива системи, които включват огромни наземни радари и галактически спътници.

Системата е от значително значение за ранно предизвестие за междуконтинентални балистични ракети.

" Асошиейтед прес " заяви по-рано, че Съединени американски щати разискват със своите съдружници разполагането на нови ракети в Азия.

На интернационална конференция, Путин съобщи, че Русия оказва помощ на Китай да развие такава система.

Той добавя, че " това е доста съществено нещо, което ще усъвършенства коренно качествата на Китай за защита ".

Изявлението му алармира за ново равнище на съдействие в защитата сред двата някогашни комунистически противника, които развиват все по-тесни политически и военни връзки.

Комунистическата партия на Китай означи своята 70-годишнина на власт с боен церемониал с най-модерните оръжия, някои от които са показани за първи път и показва нуклеарни ракети, стигащи всяка точка на света.

В началото на август, новият боен министър на Съединени американски щати Марк Еспър съобщи, че желае разполагане на ракети със междинен обхват с наземно базиране в Азия.

Ден преди този момент, Съединени американски щати и Русия напуснаха Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР