Руският президент Владимир Путин нарочно се стреми да предизвика глад

...
Руският президент Владимир Путин нарочно се стреми да предизвика глад
Коментари Харесай

Путин нарочно се стреми да предизвика глад в Близкия изток и Африка

Руският президент Владимир Путин преднамерено се стреми да провокира апетит в Близкия изток и Африка, съобщи Рюдигер декор Фрич, някогашен немски дипломат в Русия, представен от ДПА.

Целта на Кремъл е да дестабилизира Европа с солидна бежанска вълна, съобщи Фон Фрич пред неделното издание на в. " Тагешпигел ".

" Идеята на Путин е, че след срутва на доставките на зърно, гладуващите хора ще избягат от тези райони и ще се опитат да доближат Европа, като милионите сирийци, избягали от ужасите на войната ", счита той. Според някогашния дипломат в Москва това е повода съветските сили да пречат на украинския експорт на зърно и обстрела на зърнени силози.

" С нов поток от бежанци, той желае да дестабилизира Европа и да ускори политическия напън западните страни да се откажат от твърдата си позиция против Русия ", прибавя Фон Фрич. Според него това е " новата хибридна война " на Путин.

Този нов метод за водене на военни дейности включва невоенни средства като хакерски атаки и акции за дезинформация, напомня ДПА. Украйна е един от най-големите международни производители на зърно, само че износът през украинските пристанища спря заради войната.

Според немското държавно управление Русия пречи на Киев да изнесе 20 милиона тона зърни, най-вече за Северна Африка и Азия. Голяма част от него е складирана в пристанищния град Одеса, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР