Руският президент Владимир Путин нареди през 2022 г. да се

...
Руският президент Владимир Путин нареди през 2022 г. да се
Коментари Харесай

Русия прие антикризисни икономически закони

Руският президент Владимир Путин подреди през 2022 година да се ограничи или забрани износът и вносът на избрани артикули и първични материали - съгласно описите, които държавното управление ще дефинира. Това следва от оповестения декрет за използване на специфични стопански ограничения в региона на външноикономическата активност за гарантиране сигурността на Руската федерация. В същото време се прецизира, че ограниченията не се отнасят за артикули, транспортирани от жители за персонално прилагане.

Путин подписа и Закон за антикризисните ограничения. Документът опростява процедурата за закупуване на медикаменти и медицински произведения в страната и вкарва специфични правила за вписване на медикаменти. Правителството получава право бързо да поправя условията за лицензиране на фармацевтични действия и се плануват ограничавания за износа на някои медикаменти от Русия.

Редица разпореждания в закона се отнасят до подпомагането на бизнеса в Руската федерация. Сред тях са анулацията до края на 2022 година на инспекциите за дребния и междинния бизнес и ИТ фирмите, както и въвеждането на опростени условия и процедури за публични поръчки.

В тази връзка представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че " Съединените щати оповестиха икономическа война на Русия и де факто водят такава война ", като добави, че съветското държавно управление ще се опита да наложи ограничения за ограничение на икономическите последствия от глобите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР