Руският президент Владимир Путин каза на годишната си пресконференция днес,

...
Руският президент Владимир Путин каза на годишната си пресконференция днес,
Коментари Харесай

Путин с надява Байдън да подобри руско-американските отношения

Руският президент Владимир Путин сподели на годишната си конференция през днешния ден, че се надява определеният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън да помогне за решаването на някои от сложните проблеми в връзките сред Москва и Вашингтон.

"Ние изхождаме от това, че новоизбраният президент на Съединените щати ще разбере какво се случва - той е човек с опит във вътрешната и външната политика, и разчитаме, че всички зародили проблеми, или най-малко част от тях, ще намират решение при новата администрация ", сподели съветският президент.

Отговаряйки на журналистически въпрос, той още веднъж сподели, че съветски хакери не са се намесвали в американските президентски избори през 2016 година, с цел да оказват помощ за избирането на Доналд Тръмп.

"Защо съветските хакери този път не помогнаха за преизбирането на Тръмп? - повтори Путин, представен от ТАСС, въпроса на журналиста. - Смятам, че това не е въпрос, а провокация. Руските хакери не са помагали за избирането на настоящия президент на Съединени американски щати и не са се намесвали във вътрешните работи на тази велика страна. "

Той изрази мнение, че Доналд Тръмп има огромна поддръжка в страната си и, доколкото в Москва схващат, той не счита да напуща политическия живот в Съединени американски щати.

Отговаряйки на въпрос, на какъв пост, при поддръжката на Русия, може да разчита сегашният американски водач, Путин отговори, че "няма никаква нужда " Тръмп да бъде трудоустройван. "За него гласоподаваха съвсем 50 % от популацията, в случай че се съди по броя на гласувалите, а не по този на електорите (в Избирателната колегия) - подсети съветският президент. - Той разполага с задоволително огромна поддръжка вътре в Съединени американски щати и, доколкото разбирам, няма желание да се отдръпва от политическия живот на своята страна ".

Президентът Владимир Путин съобщи, че Русия ще усили поддръжката си за Донбас - следената от сепаратисти източна част на Украйна.

На годишната си конференция Путин съобщи, че Русия ще оказва помощ на Донбас да усъвършенства индустриалното си произвеждане, да взема решение обществени проблеми и да модернизира инфраструктурата си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР