(Руският президент Владимир) Путин иска да хвърли вината върху Украйна,

...
(Руският президент Владимир) Путин иска да хвърли вината върху Украйна,
Коментари Харесай

Зеленски: Путин иска да хвърли вината върху Украйна

(Руският президент Владимир) Путин желае да хвърли виновността върху Украйна, сподели в събота вечерта украинският президент Володимир Зеленски по отношение на офанзивата край Москва, при която бяха убити доста хора, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това, което се случи през вчерашния ден в Москва, е ясно - Путин и останалите негодници се пробват просто да хвърлят виновността върху някого другиго ", сподели Зеленски в обичайното си ежедневно послание, откакто съветски представители намекнаха, че е допустимо Украйна да е забъркана във вчерашната офанзива.

Путин може да употребява терористите, които изпрати на гибел в Украйна, с цел да спре тероризма в Русия, сподели още Зеленски, имайки поради сражаващите се в Украйна съветски бойци.

Това, че Путин мълча 24 часа и след това се опита да хвърли върху Украйна виновността за вчерашното нахлуване, беше " безусловно предсказуемо ", сподели още украинският водач.

Въоръжени лица направиха в петък вечерта нахлуване в концертна зала край Москва, при което бяха убити 133 души. Руският президент Владимир Путин назова офанзивата " кървясъл терористичен акт ".

Путин съобщи в телевизионно послание в събота наобяд, че са били арестувани четиримата директни причинители, които по думите му са се пробвали да избягат в Украйна. Световните организации означават, че съветският президент не е дал доказателство за изказванието си, че причинителите са се пробвали да избягат в Украйна.

Отговорност за нападението пое групировката " Ислямска страна ". В канала в " Телеграм " на свързаната с нея " осведомителна организация Амак " бе оповестена фотография на четиримата нападатели.

По-рано в събота Федералната работа за сигурност на Русия заяви за арестувани 11 души по отношение на нападението, в това число четиримата директно забъркани в офанзивата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР