Руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Доналд Тръмп

...
Руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Историческа сделка за петрола, бензинът и дизелът в България спряха да поевтиняват

Руският президент Владимир Путин и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветстваха новата договорка за производството на нефт, подписана в границите на ОПЕК+. Според изискванията ѝ, има единодушие за историческо редуциране на производството на нефт, за повишение на борсовите цени, съобщи БГНЕС.
В телефонен диалог, двамата водачи се съгласиха, че съглашението е извънредно значимо. По-рано договорката е била разисквана по телефона и с краля на Саудитска Арабия, се споделя в изказване на формалните управляващи в Кремъл.
Основните параметри на договорката са следните - 9,7 млн. барела дневно понижение на производството на черно злато, като свиването от общо 10% на производството по отношение на настоящето равнище ще бъде достигнато последователно, като се стартира от 1 май и нещата ще продължат по този начин до април, 2022 година.
Резултатът от съглашението на пазарите е следният - Brent-ът нарастна с съвсем 3%, до 32,90 $ за барел, а американският лек недопечен нефт се търгува съвсем за 24 $ на барел, т.е. над 3% нарастване на цената.
Що се отнася до цените в България, те не помръдват от 9 април насам - статистика за бензина и дизела вижте ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР