Руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Дзинпин

...
Руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Дзинпин
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин не са обсъждали мирния план на Украйна

Руският президент Владимир Путин и китайският му сътрудник Си Дзинпин не са обсъждали формулата за мир на Киев по време на диалозите си в Москва. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Не, украинската формула за мир не беше обсъждана, имаше замяна на отзиви по китайския кротичък проект ", означи той.

По негови думи съжалението на украинския президент Володимир Зеленски, че Пекин не е дал отговор на предлагането му да се причисли към мирната формула на Киев , е " въпрос, който визира двустранните връзки сред Китай и Украйна ".

Песков напомни, че при диалозите си с китайския президент през вчерашния ден Путин е докладвал за разискването на китайския кротичък проект. Руският водач уточни, че доста разпореждания от китайския кротичък проект за Украйна могат да бъдат взети като основа за украинското споразумяване , когато Западът и Киев са подготвени за това. В същото време той означи, че все още не се следи такава подготвеност.
 Зеленски: Украйна чака разговор от Китай
Зеленски: Украйна чака разговор от Китай

Предаде на Китай украинската формула за мир

В интервала 20-22 март. Това беше първото държавно посещаване на китайския водач след преизбирането му за трети мандат.

Навръх първата годишнина от войната с концепциите си за споразумяване на войната.

В документа, включващ 12 точки, Пекин прикани Русия и Украйна да проведат мирни договаряния допустимо най-скоро и предизвести, че в спора не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия. Планът включва зов за преустановяване на огъня, ценене на законните ползи на всички страни в региона на сигурността, споразумяване на филантропичната рецесия в Украйна, замяна на военнопленници сред Москва и Киев, както и анулация на едностранните наказания, наложени без съответното решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
 Близо 5 часа Си и Путин приказваха импровизирано в Кремъл
Близо 5 часа Си и Путин приказваха импровизирано в Кремъл

Войната в Украйна и изборите в Русия бяха съществена тематика

В оповестения документ Китай дефинира разговора и договарянията като единствения метод за разрешаване на рецесията в Украйна и приканва всички страни да поддържат Москва и Киев в " придвижването един към различен ", както и в ранното обновяване на директен разговор. Подчертава се, че международната общественост би трябвало да сътвори условия и да даде платформа за възобновяване на договарянията.

По-рано украинският президент заяви, че да се причислят към украинската мирна формула.

На срещата на върха на Г-20 в средата на ноември Зеленски разгласи, че. Сред тях са нуклеарната, продоволствената и енергийната сигурност, размяната на пандизчии, както и изтеглянето на съветските войски и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна.
 10-те стъпки за мир на Зеленски и реакцията на света
10-те стъпки за мир на Зеленски и реакцията на света

Украинският президент предлага среща на върха за световен мир, международните водачи обаче имат запаси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР