Руският президент Владимир Путин е загубил 6% от рейтинга си

...
Руският президент Владимир Путин е загубил 6% от рейтинга си
Коментари Харесай

Путин губи 6% одобрение за седмица заради мобилизацията

Руският президент Владимир Путин е изгубил 6% от рейтинга си на утвърждение единствено за седмица, откакто разгласи частичната готовност, демонстрират.

На 28 септември 77% от интервюираните са одобрявали метода, по който Путин се оправя със отговорностите си на държавен глава при 83% през август, оповестява самостоятелният социологически център " Левада ", който в Русия е разгласен за организация - " задграничен сътрудник ". 

По същия метод понижават руснаците, които считат, че страната им се движи в вярна посока. През септември те спадат на 60% от 67%  през август.

Неодобрението за Путин и за посоката, в която върви Русия, пораства съразмерно. Първото се усилва от 15% на 21% от август до септември. Второто също нараства от 24% на 27% за същия интервал.

За съпоставяне, рейтингът на утвърждение на Путин скочи след анексията на Крим през 2014 година Най-големият си спад от този момент той беше отбелязал при оповестяването на необятно непопулярна пенсионна промяна.

Спад на утвърждението има в отношението на руснаците към всички държавни институции - държавно управление, парламент, губернатори. 

Прави усещане, че електоралната си подкрепа запазват всички парламентарни партии като се изключи президентската " Единна Русия ". Ако изборите са идната неделя, за нея биха дали своят вот 36% от гласоподавателите при 38% през юни.

Репрезентативното изследване е извършено по метода на персоналното изявление у дома от 22 до 28 септември 2022 година сред 1 631 души на възраст над 18 години в 137 обитаеми места в 50 субекта на Руската федерация. Статистическата неточност е от 3,4% до 1,5%  в взаимозависимост от величината на индикатора (например покрай 50% или близо до 5% / 95%).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР